
Σε ηλικία 79 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου, το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι.
Τη δυσάρεστη είδηση του χαμού του Έλληνα μουσικού κπου ήταν ευρύτερα γνωστός ως Vangelis, επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί με ανακοίνωσή του.
Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου
Γεννημένος στις 29 Μαρτίου 1943 στην Αγριά Μαγνησίας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου, επηρέασε την ανάπτυξη διαφορετικών μουσικών ειδών, ενώ θεωρείται πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου.
Ξεκίνησε να συνθέτει από την ηλικία των τεσσάρων ετών, ενώ έδωσε την πρώτη του δημόσια παράσταση στην ηλικία των έξι, χωρίς να έχει καμία μουσική εκπαίδευση. Ήταν αυτοδίδακτος παρά τις πιέσεις των γονιών του, αλλά και των δασκάλων του, που τον προέτρεπαν να κάνει μαθήματα μουσικής. Ωστόσο, σπούδασε κλασική μουσική, ζωγραφική και σκηνοθεσία στην Ακαδημία Καλών Τεχνών στην Αθήνα.
Το 1982 βραβεύτηκε με Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας “Οι δρόμοι της Φωτιάς”, ενώ επένδυσε μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως τις ταινίες “Blade Runner”, “1492: Χριστόφορος Κολόμβος”, “Αλέξανδρος”, “Ελ Γκρέκο” κ.ά.












