Το κρυολόγημα σύμμαχος κατά της γρίπης

Νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα εκτιμά ότι ο ρινοϊός (το γνωστό μας κρυολόγημα) μπορεί, ενεργοποιώντας τις γενικότερες αντι-ιικές άμυνες του οργανισμού, να εμποδίσει τον ιό της γρίπης να μολύνει τους αεραγωγούς των πνευμόνων.

Ομάδα επιστημόνων από το Yale, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό μικροβιολογίας “The Lancet Microbe” αφού ανέλυσαν στοιχεία τριετίας για περισσότερους από 13.700 ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί με συμπτώματα αναπνευστικής λοίμωξης. Περίπου το 7% διαγνώσθηκαν θετικοί με ρινοϊό και άλλοι τόσοι με γρίπη Α.

Διαπιστώθηκε ότι κατά τους μήνες που και οι δύο ιοί ήταν παράλληλα ενεργοί (ρινοϊοί και γρίπης) στην κοινότητα, αν σε ένα άνθρωπο υπήρχε ο ιός του κρυολογήματος, δεν υπήρχε συνήθως ο ιός της γρίπης. Μόνο 12 άνθρωποι είχαν ταυτόχρονα και τους 2 ιούς.

‘Ισως αυτό να εξηγεί γιατί η προηγούμενη πανδημία του ιού των χοίρων το 2009, δεν έφθασε ποτέ στην Ευρώπη. Οι αντι-ιικές άμυνες ήταν ήδη ενεργοποιημένες, προτού ο ιός της γρίπης αρχίσει να μεταδίδετα δεδομένου ότι η προστασία των ρινοϊών διαρκεί τουλάχιστον πέντε μέρες.

 

https://kidshub.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%8d%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b1%ce%b6%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%bf%ce%bd%ce%b5%ce%af%cf%82/

Διαβάστε ακόμη

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post