Το Εθνικό αποκτά το δικό του ανοιχτό θέατρο

Ο Δημήτρης Λιγνάδης υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους, στο Σχολείον, το χώρο όπου στεγάζεται η Δραματική Σχολή του Εθνικού κι όπου στήνεται ένα ολοκαίνουργιο ανοιχτό θέατρο 1.200 θέσεων στην Πειραιώς 52. Το έργο χρηματοδοτείται από χορηγία του κοινωφελούς Ιδρύματος Ι. Σ. Λάτση και Μαριάννας Λάτση.

«Σηκώθηκε ένας κουρνιαχτός, αφού καταλαγιάσει θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για το πώς θα θεραπεύσουμε κάποιες πληγές που βγήκαν στην επιφάνεια» είπε ο Δημήτρης Λιγνάδης μιλώντας για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση και την ανασφάλεια των καλλιτεχνών.

Σχολιάζοντας την κίνηση των Support Art Workers δήλωσε: «Βρίσκω την κίνηση δικαιολογημένη, την καταλαβαίνω απόλυτα. Δυστυχώς όταν κάποιος δεν έχει να φάει, δεν έχει ορίζοντα δημιουργίας. Καταλαβαίνω τι είναι ένας καλλιτέχνης να βλέπει μαύρο, αλλά η επίλυση δεν είναι ένα απλό πράγμα. Επειδή βρέθηκα σε μία θέση ευθύνης καταλαβαίνω ότι και οι κρατικοί φορείς βλέπουν τη μεγάλη εικόνα. Το Εθνικό έχει περιορισμούς στις συμβάσεις και συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα. Δεν είναι εύκολο κανείς να αποφασίσει με δεδομένα που αλλάζουν κάθε μέρα. Αποτυπώνω μία κατάσταση, δεν την αξιολογώ».

Το επιτελείο του Εθνικού εργάζεται πάνω στη προσαρμογή του καλλιτεχνικού προγράμματος που είχε δημιουργήσει πριν τον COVID-19, και προετοιμάζει τις δυο καλοκαιρινές παραγωγές, τους «Πέρσες» του Αισχύλου και τη «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη αλλά και, τις παραγωγές που θα παρουσιαστούν στους αρχαιολογικούς χώρους στο πλαίσιο της δράσης «Όλη η Ελλάδα – Ένας πολιτισμός» που διοργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

https://youtu.be/1tFSvrbBWKI

 

 

Διαβάστε ακόμη

Καιρός: ‘Ανοδος της θερμοκρασίας και Αφρικανική σκόνη
Από κατάποση κι όχι κακοποίηση πέθανε το βρέφος στην Κω
«Θερίζει» ο καρκίνος σε ηλικίες κάτω των 50
Οι σημερινοί έφηβοι θα πάρουν σύνταξη στα 72,5
ΕΜΥ: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post