Το 1ο πάρκο… τσέπης στην Αθήνα

Πρόκειται για έναν χώρο που διεθνώς αποκαλείται “pocket park” (πάρκο τσέπης), είναι το πρώτο που δημιουργείται από τον Δήμο Αθηναίων και αποτελεί ανάσα δροσιάς για την γειτονιά αλλά  ταυτόχρονα δίνει υπέροχο χρώμα σε μια πυκνοδομημένη περιοχή της πόλης.

Τα πάρκα αυτά είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλουν στην αναβάθμιση των περιοχών που δημιουργούνται  και την επανοργάνωση του αστικού και κοινωνικού ιστού σε επίπεδο γειτονιάς.

Στην Άνω Κυψέλη -και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Ευδοκίας και Καρτερίας, δημιουργήθηκε  αυτό το μικρό πάρκο– ανθόκηπος με τη φύτευση πολλών διαφορετικών αντιπροσωπευτικών φυτικών ειδών. Πρόκειται για έναν τοπικό πνεύμονα πρασίνου, έναν κήπο αφιερωμένο στην ποικιλομορφία που θα προσφέρει η πλούσια ανθοφορία φυτών σε όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Τα πάρκα αυτά είναι ανοιχτοί χώροι, προσβάσιμοι στο κοινό, που συμβάλλουν στην αναβάθμιση των περιοχών

Τα επιμέρους παρτέρια οριοθετούνται από χαμηλό αειθαλή φυτοφράκτη (μυρτιά μικρόφυλλη), έτσι ώστε να παρεμποδίζεται η είσοδος προς αυτά, ενώ με τη φύτευση αναρριχώμενων και ανθοφόρων θάμνων η μια πλευρά μετατρέπεται σε κάθετο πράσινο κήπο. Επιπλέον, στο πάρκο υπάρχουν ειδικές πινακίδες δίπλα σε κάθε φυτό που  δίνουν χρήσιμες πληροφορίες για τα την ταυτότητά του, καθώς επίσης και κατασκευές για φωλιές  χρήσιμων εντόμων.

Το πάρκο-τσέπης της Άνω Κυψέλης  το οποίο θα αγκαλιαστεί από όλη τη γειτονιά καθώς αποτελεί ένα μικρό «παράθυρο» στη φύση για τους κατοίκους της, εντάσσεται στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» και δημιουργήθηκε με δωρεά του Deloitte Foundation. Το Deloitte Foundation είναι το κοινωφελές μη κερδοσκοπικό ίδρυμα της Deloitte Ελλάδος, που στηρίζει ενεργά τις τοπικές κοινωνίες, ενώ ένας από τους βασικούς πυλώνες δράσεων είναι η προστασία του περιβάλλοντος και η βιώσιμη ανάπτυξη.

 

Διαβάστε ακόμη

Harvard: Πώς η υπεργονεϊκότητα σαμποτάρει τα παιδιά
«Όχι αδελφάκια, όχι τακούνια»: Η viral πρόσκληση για παιδικό πάρτι
Με βροχές και καταιγίδες η 28η Οκτωβρίου
Kαιρός: Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας
Επίσκεψη κοινού σε πολεμικά πλοία στον Πειραιά
Γιατί τα παιδιά ξεσπούν συναισθηματικά μπροστά στις μητέρες τους

Δείτε ακόμη

Athens Halloween Festival 2026
Μπλιαχ: Ένα αηδιαστικά επιστημονικό Halloween
ΜΥΣΤΗΡΙΟ 2050! – Διαγαλαξιακά ταξίδια στον χρόνο
“Ταξίδι στη Σελήνη” στο Αστεροσκοπείο
Εργαστήριο για παιδιά: Μικροί αγρότες
“Ο μικρός πρίγκιπας” από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Share This Post