Τέλος οι ξύλινες ρακέτες σε γνωστές παραλίες – Ποιο είναι το πρόστιμο

Σε απαγόρευση της χρήσης της ξύλινης ρακέτας σε παραλίες του Καβουριού και Μαλτσινιώτη, που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή προχώρησε ο δήμαρχος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, με το πρόστιμο να ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα εξήγησε ο δήμαρχος μιλώντας στην ΕΡΤ, το μέτρο με τις ρακέτες ισχύει από το 2006 σε τρεις παραλίες που βρίσκονται σε κατοικημένη περιοχή. Επισήμανε πως μολονότι υπήρχε πρόστιμο, αυτό κυμαινόταν στο ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο ήταν υπερβολικό και «δημιουργούσε χαμόγελα».  «Η δημοτική αστυνομία είχε πρόβλημα να επιβάλλει τον έλεγχο», ενώ είπε πως από το 2019 έχουν υπάρξει 25 πρόστιμα. αλλά πλέον φαίνεται πως έχει καθιερωθεί και οι λουόμενοι αντιλαμβάνονται την απαγόρευση.

«Είναι ένα μέτρο που έχει ξεκινήσει από το 2006. Δεν είναι ένα μέτρο που ισχύει από τώρα. Η παραλία βρίσκεται πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή, μένουν 48 οικογένειες δίπλα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι το “τάκα-τούκα” από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν εξασφαλίζει το “ευ ζην”, ούτε καν το “ζην”» επισημαίνει ο κύριος Κωνσταντέλλος.

Επίσης, επισημαίνει ότι είναι η πέμπτη φορά που βάζουν την πινακίδα, καθώς έρχονται και τις ξηλώνουν. Διευκρινίζει ότι πολύ κοντά σε αυτή την παραλία, υπάρχουν ελεύθερες, όπου μπορούν ανά πάσα στιγμή να παίξουν ρακέτες.

 

Photo by Paul Theodor Oja

Διαβάστε ακόμη

Κλειστά πάρκα και άλση λόγω ανέμων και κινδύνου φωτιάς
1 στα 2 παιδιά κάτω των 5 ετών καταναλώνει καφεΐνη καθημερινά
Πάρος: Χωρίς άδεια η πισίνα όπου πνίγηκε ο 4χρονος
Ιός Δυτικού Νείλου: Σε Ελλάδα και Ιταλία η μεγαλύτερη εξάπλωση
Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ τον Δεκαπενταύγουστο
Μίλτος Τεντόγλου: 4ο χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Δείτε ακόμη

“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
Share This Post