Συσκευές απολύμανσης αέρα στα σχολεία της Ραφήνας-Πικερμίου

nipio

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου, ολοκληρώνοντας το σχέδιο των ενισχυτικών παρεμβάσεών του στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων στα διοικητικά του όρια, προχώρησε, στην προμήθεια και άμεση εγκατάσταση συσκευών απολύμανσης αέρα εσωτερικού χώρου (UV-C)  στα νηπιαγωγεία της πόλης.

Οι πρώτες μονάδες τοποθετήθηκαν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020 στις κτηριακές εγκαταστάσεις του 1ου, 3ου , 4ου Νηπιαγωγείων Ραφήνας, ενώ την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στο 2ο Ραφήνας και στο 1ο και 2ο Πικερμίου.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια της τοποθέτησης των συστημάτων θερμικών πυλών σε όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια για τη θερμομέτρηση εισερχομένων και εξερχομένων, των διαχωριστικών πλέξι-γκλας σε κάθε θρανίο κάθε τάξης όλων των Δημοτικών Σχολείων Ραφήνας – Πικερμίου, ως περαιτέρω ενίσχυση σε συνδυασμό με τα ισχύοντα μέτρα και τις αποφάσεις της Πολιτείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διάδοσης του covid-19 , αλλά και φυσικά της πρώτης δέσμης μέτρων του περασμένου Μαϊου (δωρεάν μάσκες, επιτοίχια αντισηπτικά σε κάθε τάξη, χορηγία 200 τάμπλετς και ενημερωτική καμπάνια).

Ίδιες συσκευές θα τοποθετηθούν και στο Δημαρχείο αλλά και σε όποια άλλη Δομή κριθεί  αναγκαίο, υπό τη διαπίστωση  κακού  ή ελλιπούς  αερισμού υφιστάμενων κλειστών  χώρων.

Οι συσκευές  απολύμανσης έχουν ειδικά  σχεδιαστεί για την απολύμανση του αέρα χώρων με όγκο έως 150-180m3  με συνεχόμενη λειτουργία και 50-75m3 με διακεκομμένη λειτουργία. Προορίζονται για κλειστές εγκαταστάσεις, εγκαταστάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, παρουσία και απουσία ατόμων για την προετοιμασία αλλά και τη χρήση των χώρων αυτών. Με την μέθοδο της αναγκαστικής κυκλοφορίας του αέρα εσωτερικά της συσκευής σε συνδυασμό με την χρήση δύο μικροβιοκτόνων λαμπτήρων χαμηλής πίεσης 30W, επιτυγχάνεται απολύμανση.

Διαβάστε ακόμη

Ματίνα Παγώνη: «Κάντε τεστ κορονοϊού πριν φύγετε για διακοπές»
Καύσωνας: Πότε ξεκινά η υποχώρηση της θερμοκρασίας
Δανός ισχυρίζεται ότι είναι ο Μπεν
Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post