Συναγερμός για τα κρούσματα της Δευτέρας

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Από τα 108 κρούσματα των τελευταίων ημερών, τα 52 εμφανίστηκαν την Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Η ανησυχία αυτή έγκειται σε 2 σημανικές παραμέτρους. Η 1η αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα που προέκυψαν από πτήσεις του εξωτερικού και φυσικά ενόψει τους ανοίγματος των συνόρων που είναι προγραμματισμένο να γίνει σε λίγες ημέρες. Είχαμε 30 κρούσματα σε σύνολο 1.300 ελέγχων σε ταξιδιώτες πτήσεων από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Τσεχία και οι ΗΠΑ, που έφτασαν στην Ελλάδα από την περασμένη Πέμπτη. Από τα υπόλοιπα κρούσματα –εκτός Ξάνθης και πτήσεων από το εξωτερικό–, η πλειονότητα, σύμφωνα με πηγές του ΕΟΔΥ, αφορά κυρίως επαφές ταξιδιωτών.

Και βέβαια δε πρέπει να αδιαφορήσουμε για την εικόνα του τριήμερου του Αγ. Πνεύματος που τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλά άλλα μέρη, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας. Η Μύκονος δυστυχώς είναι μόνο ένα παράδειγμα. “Χαλαρώσαμε, πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, και τόνισε “ακόμα και αν μπει κάποιο κρούσμα από το εξωτερικό δεν θα δημιουργήσει θέμα αν τηρούνται οι αποστάσεις, αν οι πολίτες φορούν τις μάσκες όπου πρέπει και αν πλένουν συχνά τα χέρια τους”.

Διαβάστε ακόμη

Από κατάποση κι όχι κακοποίηση πέθανε το βρέφος στην Κω
«Θερίζει» ο καρκίνος σε ηλικίες κάτω των 50
Οι σημερινοί έφηβοι θα πάρουν σύνταξη στα 72,5
ΕΜΥ: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία
Ξεκινά το πρόγραμμα “Ανοιχτά σχολικά προαύλια”

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post