Συναγερμός για τα κρούσματα της Δευτέρας

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. Από τα 108 κρούσματα των τελευταίων ημερών, τα 52 εμφανίστηκαν την Δευτέρα 8 Ιουνίου.

Η ανησυχία αυτή έγκειται σε 2 σημανικές παραμέτρους. Η 1η αφορά στα εισαγόμενα κρούσματα που προέκυψαν από πτήσεις του εξωτερικού και φυσικά ενόψει τους ανοίγματος των συνόρων που είναι προγραμματισμένο να γίνει σε λίγες ημέρες. Είχαμε 30 κρούσματα σε σύνολο 1.300 ελέγχων σε ταξιδιώτες πτήσεων από διάφορες χώρες μεταξύ των οποίων η Γερμανία, η Ελβετία, η Σουηδία, η Τσεχία και οι ΗΠΑ, που έφτασαν στην Ελλάδα από την περασμένη Πέμπτη. Από τα υπόλοιπα κρούσματα –εκτός Ξάνθης και πτήσεων από το εξωτερικό–, η πλειονότητα, σύμφωνα με πηγές του ΕΟΔΥ, αφορά κυρίως επαφές ταξιδιωτών.

Και βέβαια δε πρέπει να αδιαφορήσουμε για την εικόνα του τριήμερου του Αγ. Πνεύματος που τόσο στην Αθήνα όσο και σε πολλά άλλα μέρη, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα ασφάλειας. Η Μύκονος δυστυχώς είναι μόνο ένα παράδειγμα. “Χαλαρώσαμε, πήγαμε από το ένα άκρο στο άλλο”, σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, και τόνισε “ακόμα και αν μπει κάποιο κρούσμα από το εξωτερικό δεν θα δημιουργήσει θέμα αν τηρούνται οι αποστάσεις, αν οι πολίτες φορούν τις μάσκες όπου πρέπει και αν πλένουν συχνά τα χέρια τους”.

Διαβάστε ακόμη

Η μικρή Ελεονώρα κέρδισε τη μάχη με τον καρκίνο
Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων
Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post