Positive Parenting από το ‘Ιδρυμα Ωνάση

Το να είναι κανείς γονιός αποτελεί εργασία πλήρους απασχόλησης, η οποία δίχως αμφιβολία ανταμείβει, αλλά και εξουθενώνει ταυτόχρονα. Ο ρόλος του γονέα θεωρείται ο πιο απαιτητικός ρόλος στην ενήλικη ζωή ενός ατόμου, ενώ οι δεξιότητες γονέα και παιδιού εξελίσσονται παράλληλα. Πώς μπορεί ο γονέας να λειτουργήσει θετικά στην ανάπτυξη του παιδιού του και να αναπτύξει τις δικές του δεξιότητες, αλλά και αυτές του παιδιού του;

Μέσα σε τρεις διαδικτυακές συναντήσεις, όλοι οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με την έννοια της θετικής γονεϊκότητας (positive parenting) ως μοντέλου διαπαιδαγώγησης των παιδιών και θα συζητηθούν θεματικές όπως οι αλλαγές που υφίσταται ο εγκέφαλος των νέων γονιών, η σημασία των πρώτων μηνών ζωής ενός βρέφους, οι κατάλληλες γονεϊκές προσδοκίες δεξιοτήτων ενός παιδιού ανά ηλικία, η έννοια της πειθαρχίας αλλά και εκείνες της ανταμοιβής και της επιβράβευσης.

Επίσης, στη διάρκεια του webinar θα δοθούν παραδείγματα και συμβουλές, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό ως χρήσιμος οδηγός για την καλύτερη υποστήριξη όλων των γονέων προκειμένου να λειτουργήσουν θετικά στη συναισθηματική και κοινωνική εξέλιξη του παιδιού τους.

Το webinar θα διεξαχθεί τις Τετάρτες, 25 Νοεμβρίου και 2 & 9 Δεκεμβρίου 2020 από τις 17:30-19:00

Για τη συμμετοχή σας, συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα πατώντας εδώ.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. H συμμετοχή είναι δωρεάν.

Για οποιαδήποτε απορία, στείλτε e-mail στο education@onassis.org

Το πρόγραμμα τελεί υπό την επιστημονική αιγίδα της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ

 


Εισηγήτρια θα είναι η Νένη Περβανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και, από το 2007, υπεύθυνη της Μονάδας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής στην A΄ Παιδιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, στο Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο / Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία».Έχει κάνει τη διδακτορική της διατριβή στη Μετατραυματική Διαταραχή Στρες σε παιδιά και εφήβους, στην Α΄ Παιδιατρική και Παιδοψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ. Υπήρξε υπότροφος Fulbright 2018-2019 στο National Institute of Mental Health (NIMH), “Mood, Brain and Development Unit”, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ. Είναι τακτικό μέλος της διεθνούς Εταιρείας Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής (SDBP) από το 2008 και ιδρυτικό μέλος/μέλος Δ.Σ. σε τρεις επιστημονικές εταιρείες.

Έχει μεγάλη διδακτική εμπειρία σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και έχει διοργανώσει πάνω από 20 συνέδρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια. Στα κλινικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται: ανάπτυξη και συμπεριφορά του παιδιού, νευροαναπτυξιακές διαταραχές (διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού, ΔΕΠΥ, κ.λπ.), νευροβιολογία του στρες σε παιδιά και εφήβους. Η Νένη Περβανίδου έχει δεκάδες ξενόγλωσσες δημοσιεύσεις.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα
Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post