Παρ’το Αλλιώς

Πάρ’το Αλλιώς»: Η πρώτη διαδραστική εκστρατεία συνειδητοποίησης της Drastic για το πώς είναι να κυκλοφορεί ένα εμποδιζόμενο άτομο στη Θεσσαλονίκη.

40 κάτοικοι της Θεσσαλονίκης πήραν μέρος σε μία ξενάγηση με θέμα την ιστορία του αυτοκινήτου στην πόλη. Σε καθένα από τα τρία γκρουπ που σχηματίστηκαν συμμετείχαν και άτομα σε αναπηρικά αμαξίδια. Η ευχάριστη βόλτα που φαντάζονταν οι συμμετέχοντες γρήγορα μετατράπηκε σε κόλαση όταν στη διαδρομή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις δεκάδες δυσκολίες που έπρεπε να ξεπεράσουν οι συνοδοιπόροι τους με αμαξίδια στην προσπάθειά τους να μετακινηθούν στους δρόμους, τα στενά και τους πεζοδρόμους του κέντρου

«Πρόκειται για μια διαδραστική εκστρατεία συνειδητοποίησης», σημειώνει ο Γιώργος Βάραγκας, υπεύθυνος επικοινωνίας της Drastic. Ο κ. Βάραγκας εξηγεί πως το city tour μετατράπηκε πραγματικά σε κόλαση εξαιτίας όλων των ασυνείδητων οδηγών που πάρκαραν μπροστά από μπάρες, έκλειναν τον δρόμο σταθμεύοντας με αλάρμ ή καβαλώντας πεζοδρόμους και πεζοδρόμια κάνοντας εξαιρετικά δύσκολη την κίνηση του γκρουπ που περιελάμβανε άτομα σε αμαξίδια. Η εμπειρία αυτή οδήγησε και στην θεαματική αλλαγή αντίληψης των συμμετεχόντων οι οποίοι είχαν βιώσει πλέον στο πετσί τους ότι ο δημόσιος χώρος χρησιμοποιείται και από εμποδιζόμενα άτομα, δηλαδή άτομα σε αμαξίδια, μητέρες με παιδιά σε καροτσάκι, άνθρωποι που κουβαλούν βάρη και πολύ άλλοι.

 

Πηγή: www.voria.gr

Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού
Η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post