Μουσείο της Ακρόπολης: Πανσέληνος σε ρυθμούς τάνγκο

Ένα μοναδικό πρόγραμμα για την αυγουστιάτικη πανσέληνο έχει ετοιμάσει το Μουσείο της Ακρόπολης.

Την Τρίτη 1η Αυγούστου θα φιλοξενηθεί, στο προαύλιο του Μουσείου στις 9 το βράδυ, μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Tango Acropolis», η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Αργεντινής.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με χορογραφίες από κορυφαίους και διεθνούς φήμης χορευτές του tango. Θα ακολουθήσει παρουσίαση της τριμελούς ορχήστρας «Con Estilo Tango» με αφιερώματα στους μεγάλους μουσικούς της Χρυσής Εποχής, όπως οι Astor Piazzola, Osvaldo Pugliese, Juan d’ Arienzo και άλλοι.

Τα ακούσματα της ορχήστρας θα συνοδέψουν με χορό επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές του tango που θα μετατρέψουν τον προαύλιο χώρο του Μουσείου σε μια μεγάλη πίστα.

Την ημέρα αυτή, το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό έως τα μεσάνυχτα και η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 8 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου υπό το σεληνόφως του νυχτερινού αττικού ουρανού.

Το εστιατόριο του δευτέρου ορόφου θα λειτουργεί τις ίδιες ώρες (τηλεφωνικές κρατήσεις εστιατορίου στο τηλ. 210 9000915).

Διαβάστε ακόμη

Σχολεία 2026: Τι αλλάζει τη νέα σχολική χρονιά
Green Weekend 2026 στο ΚΠΙΣΝ
Οι αργίες και οι διακοπές μιας σχολικής χρονιάς… χωρίς τριήμερα
FinStart: Το νέο πρόγραμμα που μπαίνει στα σχολεία
PISA 2025: 1 στους 2 μαθητές κάτω από το βασικό επίπεδο
Ο Καραγκιόζης Φεγγαρολουσμένος στο Αστεροσκοπείο Θησείου

Δείτε ακόμη

Cycladic Kids Festival 2026
Εθνική Πινακοθήκη για παιδιά
Κυριακές στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
Κυνήγι Θησαυρού στον Κήπο του Μεγάρου
Θεατρική παράσταση για παιδιά στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
“Τα στενά παπούτσια” της Ζωρζ Σαρή επιστρέφουν στην Αττική
Share This Post