Μωρό γεννήθηκε με σπάνια τριχωτή ουρά 5 εκατοστών

Ενα κοριτσάκι στο Μεξικό γεννήθηκε με τριχωτή ουρά η οποία μάλιστα ανταποκρίνονταν στον πόνο.

Η αναφορά του περιστατικού δημοσιοποιήθηκε στο Journal of Pediatric Surgery και αναφέρει πως το κοριτσάκι γεννήθηκε με καισαρική τομή σε αγροτικό νοσοκομείο στο βορειοανατολικό Μεξικό, σημειώνει η nypost.com.

Τότε, οι γιατροί διαπίστωσαν πως το μωρό είχε μια ουρά, 5,7 εκατοστών στα οπίσθια του, που αποτελούνταν από τρίχες. Έτσι, θεώρησαν πως είναι ένα εξελικτικό απομεινάρι και μία από τις 195 σπάνιες περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί σε ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ιαπωνία, Ιταλία και Γερμανία.

 

Οι γιατροί αφαίρεσαν την ουρά 2 μήνες μετά

Παρόλα αυτά, όταν τρύπησαν με βελόνα την ουρά, το βρέφος έβαλε τα κλάματα, με αποτέλεσμα να κάνουν περισσότερες εξετάσεις στο σπάνιο άκρο του. Η ακτινογραφία λοιπόν, δεν αποκάλυψε στοιχεία ανωμαλιών ή οστικών δομών στο εσωτερικό της ουράς, υποδηλώνοντας πως ήταν μια «αληθινή ουρά», μια καλοήθης δηλαδή απόφυση που αποτελείται μόνο από ιστό και λίπος, κάτι που είναι πολύ πιο σπάνιο, με μόνο 40 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί.

 

 

Οι γιατροί αποφάσισαν να αφήσουν το παιδάκι να μεγαλώσει λίγο και μετά από δύο μήνες διαπίστωσαν πως η ουρά του μεγάλωσε κατά 0,8 εκατοστά. Έτσι, το έβαλαν στο χειρουργείο και αφαίρεσαν το άκρο του με απόλυτη επιτυχία, ενώ χρησιμοποίησαν δέρμα από τα οπίσθια για να κλείσουν την πληγή.

Το κοριτσάκι είναι καλά στην υγεία του, αφού η συγκεκριμένη περιπέτεια δεν επηρέασε κάποιο όργανο ή λειτουργία του.

Διαβάστε ακόμη

Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα – 4 παιδιά στο νοσοκομείο
Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο ΕΒΕ: Δωρεάν e-books με ένα κλικ από την Εθνική Βιβλιοθήκη
«Μπλόκο» στα Social Media στα παιδιά κάτω των 15 ετών
Από τη διάγνωση στη θεατρική σκηνή: Η Χριστίνα Ντούμα και το «Theodore’s Miracle»
Η νέα παιδική ταινία “O Tad και το Μαγικό Λυχνάρι”
Onassis Mandra: Η viral εμπειρία παύσης και ηρεμίας στην καρδιά της Αθήνας

Δείτε ακόμη

“Ρομπέν, η καρδιά του δάσους” στο Εθνικό θέατρο
“Ο φίλος μου ο Φρανκενστάιν” στο Μέγαρο Μουσικής
Πού πήγαν οι νότες; στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
«Τα Αόρατα Πράγματα»: Πρόγραμμα για παιδιά στην Εθνική Πινακοθήκη
“3-2-1 Εκτόξευση” στο Πλανητάριο
Η ΠΙΝΕΛΟΠΗ από την Παιδική σκηνή του “Από Μηχανής” θεάτρου
Share This Post