Μητέρα καταδικάστηκε επειδή απαγόρευε στους παππούδες να δουν το εγγόνι τους

Μητέρα καταδικάστηκε επειδή απαγόρευε στους παππούδες να δουν το εγγόνι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του taxydromos.gr, το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου καταδίκασε μια μητέρα σε ποινή 300 ευρώ συν τα δικαστικά έξοδα, χωρίς δικαίωμα έφεσης, καθώς αρνιόταν την επικοινωνία του παιδιού της, τόσο με τον πατέρα όσο και με τους παππούδες.

Για κάθε παραβίαση δικαστικής απόφασης κατατίθεται εναντίον της, από τα πεθερικά της μήνυση ενώ εκδικάστηκε αυτόφωρο στο οποίο ήταν κατηγορούμενη για άρνηση παράδοσης του παιδιού στους γονείς του πρώην συζύγου της στις 6 Μαΐου 2023.

Τα πρώην πεθερικά της βρίσκονται στον Βόλο σχεδόν κάθε Σαββατοκύριακο για να δουν το παιδί, ακολουθώντας πιστά δικαστική απόφαση που τους το επιτρέπει, ταξιδεύοντας από το Δίστομο .

Εκδικάζονται 50 ακόμη μηνύσεις σε βάρος της μητέρας

Για την μητέρα που αρνείται την επικοινωνία του παιδιού με την οικογένεια του συζύγου, ακολουθεί και η εκδίκαση 50 ακόμη μηνύσεων εις βάρος της, με το ίδιο κατηγορητήριο. Αυτό σημαίνει πως για κάθε καταδικαστική απόφαση, θα πρέπει να καταβάλει στο εξής 550 ευρώ, χωρίς να έχει την οικονομική δυνατότητα.

Η απόφαση αποτελεί «οδηγό» και καθαρά το σκεπτικό της έδρας ήταν πως εφόσον παραβιάζεται ο Νόμος και εμποδίζεται η επικοινωνία ενός παιδιού από το οικογενειακό του περιβάλλον, η μόνη λύση είναι ο κατηγορούμενος ή η κατηγορούμενη να υπόκειται σε ποινή.

Είχε διακοπεί η δίκη του Αυτοφώρου

Μετά από παραίνεση της Εισαγγελίας, και σε μια προσπάθεια να μην καταδικαστεί , είχε διακοπεί η δίκη του Αυτοφώρου στο οποίο οδηγήθηκε ώστε να επιτρέψει την επικοινωνία των παππούδων με το παιδί. Το σκεπτικό ήταν πως εάν γινόταν το πρώτο βήμα, θα δρομολογούνταν η επικοινωνία και θα αποσύρονταν οι μηνύσεις.

Η επαφή των παππούδων με το παιδί έγινε παρουσία της μητέρας σε πάρκο του Βόλου και δεν έφερε αποτελέσματα.

Σύμφωνα με την μητέρα, το παιδί παρουσιάζει άρνηση, δεν τους θέλει. Η έδρα και ο εισαγγελέας επέρριψαν ευθύνες στη μητέρα, καθώς όπως τονίστηκε εκείνη φέρει την ευθύνη γιατί δεν το προετοιμάζει ποτέ για την προσέγγιση, αντίθετα το χειραγωγεί.

Η δικαστική απόφαση

Ο εισαγγελέας της έδρας τόνισε πως η μητέρα είναι ένα άτομο έξυπνο και συγκροτημένο, καθώς επίσης και το ζευγάρι των παππούδων είναι νέοι άνθρωποι, επιστήμονες και μορφωμένοι, και κατέληξε πως το παιδί τους χρειάζεται όλους.

Με αυτό το σκεπτικό πρότεινε την ενοχή της μητέρας προκειμένου να καταλάβει πως η συμπεριφορά της είναι λάθος, ενώ ο δικηγόρος του ζευγαριού ανέφερε πως έχει ήδη δοθεί εντολή για κοινωνική έρευνα ώστε να διαπιστωθεί το περιβάλλον που μεγαλώνει το παιδί.

Μετά την δικαστική απόφαση η μητέρα αναγκάζεται να δεχτεί την επικοινωνία με το περιβάλλον του πρώην συζύγου της.

 

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post