“Μία νύχτα στο Μουσείο”…Μπενάκη

Είναι βράδυ, έχουν φύγει όλοι οι επισκέπτες και οι φύλακες. Το εστιατόριο και το πωλητήριο έχουν κλείσει και το μουσείο κοιμάται… ή μήπως όχι; Μάλλον όχι, γιατί κάποια εκθέματα ζωντανεύουν ενώ μία σειρά από συναντήσεις και περιστατικά εξελίσσονται για να οδηγήσουν σε ένα παραδεισένιο κήπο και έπειτα σε μία κινηματογραφική προβολή.

Η ταινία δημιουργήθηκε από μία ομάδα έντεκα παιδιών Β’ – Δ’ Δημοτικού, τα οποία παρακολούθησαν το «Μικρό Εργαστήρι της Τέχνης» του Μουσείου Μπενάκη. Στόχος του Εργαστηρίου της Κινούμενης Εικόνας ήταν να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τις σημαντικότερες περιόδους της ελληνικής τέχνης, έτσι όπως εκπροσωπούνται στο Μουσείο και παράλληλα να βιώσουν τη διαδικασία δημιουργίας μίας ταινίας.

Το σενάριο, οι εικόνες, η φωτογράφηση, η αφήγηση και οι ήχοι είναι αποτέλεσμα ομαδικής εργασίας με το κάθε παιδί να παίζει σημαντικό ρόλο στην διαδικασία. Τα αντικείμενα του μουσείου έγιναν οι αφορμές με τις οποίες πλάστηκε η μικρή πρωτότυπη ταινία που δημιούργησαν με ανάλαφρη διάθεση και κέφι τα παιδιά.

 

Διαβάστε ακόμη

Καλογεροπούλου: “Η μαμά μου είπε ότι ο μπαμπάς δεν μας θέλει πια”
Δίωξη για βιασμό ανηλίκου και στη σύζυγο του αστυνομικού της Βουλής
Οι διατροφικές διαταραχές στην εφηβεία
Έξαρση της γρίπης: Στο στόχαστρο παιδιά και έφηβοι
Νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”: Νέα πτώση ασανσέρ
“Ο Πάντινγκτον στο Περού” στους κινηματογράφους

Δείτε ακόμη

“Ο Καρυοθραύστης κι εγώ” στο Μέγαρο Μουσικής
Ο Καρυοθραύστης στην Εθνική Πινακοθήκη
ΠΗΤΕΡ ΠΑΝτα παιδί στο θέατρο Κνωσός
“Δημοκρατία Μίλα μου για σένα” στην Εθνική Πινακοθήκη
Χριστούγεννα στο Αρχαιολογικό Μουσείο
Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών στο Β&Ε Γουλανδρή
Share This Post