Μανώλης Σφακιανάκης: O δεκάλογος του tablet της Τζωρτζίνας

O Μανώλης Σφακιανάκης, τονίζει πως το tablet μπήκε εσκεμμένα στο τάφο της Τζωρτζίνας από τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, στο tablet βρέθηκαν «ανερχόμενες» ειδοποιήσεις και διαφημίσεις (pop ups) της Google που σχετίζονται με την αναζήτηση φαρμακευτικών ουσιών, και οι οποίες, σύμφωνα με τους ειδικούς σημαίνει ότι σε αυτή τη συσκευή έγιναν σχετικές αναζητήσεις και μάλιστα λίγες ημέρες πριν από το θάνατο της Τζωρτζίνας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Χαμογέλα και Πάλι», ο διευθυντής του Ινστιτούτου CSI, Μανώλης Σφακιανάκης, εκτίμησε πως το τάμπλετ μπήκε εσκεμμένα στον τάφο της 9χρονης ενώ εξήγησε πώς ακριβώς οι ειδοποιήσεις της Google «πρόδωσαν» την Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Εάν δεν μιλήσουν τα ψηφιακά πειστήρια, η υπόθεση είναι στον αέρα. Ότι και να κάνουμε, ότι και να λέμε. Τα δικαστήρια δεν δικάζουν με ενδείξεις, αλλά με αποδείξεις. Έτσι, λοιπόν ήγγικεν η ώρα να βλέπουμε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Ήδη μιλάμε για την πρώτη μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας, στο κομμάτι της έρευνας και των αποδείξεων και όχι στο κομμάτι της κουβέντας, στα ευρήματα του tablet» ανέφερε.

Ο δεκάλογος του τάμπλετ
Στη συνέχεια ο κ. Σφακιανάκης αναφέρθηκε στον «δεκάλογο του tablet», δηλαδή τι περιμένουμε μέσα από τις έρευνες του τάμπλετ. Συγκεκριμένα είπε ότι στο μικροσκόπιο βρίσκονται:

  • Οι αναζητήσεις των ουσιών που ήδη έχουν βρεθεί
  • Οι παραγγελίες
  • Οι διαδρομές
  • Οι επικοινωνίες
  • Τα πρόσωπα
  • Τα ηλεκτρονικά ίχνη
  • Οι συναντήσεις προσώπων
  • Οι ταυτοποιήσεις προσώπων μέσω κεραιών κινητής
  • Η ανάκτηση διαγεγραμμένων και
  • Οι επαφές

«Ο χρόνος που χρειάζεται είναι το πολύ 10-15 μέρες. Οι ερευνητές θα έχουν κάνει φύλλο και φτερό το τάμπλετ. Στη συνέχεια είναι η καταγραφή αυτών των δεδομένων. Πιστεύω ότι θα έχουμε την πρώτη έκθεση εγκληματολογικής πραγματογνωμοσύνης στο πρώτο 10ήμερο του Μαΐου. Πιστεύω ότι το τάμπλετ είναι αυτό που θα δώσει λύσεις σε πολλά δεδομένα, γιατί το τάμπλετ το είχε κρύψει επιμελώς στο φέρετρο της μικρής. Είναι το στοιχείο που θα δώσει τις περισσότερες πληροφορίες» ανέφερε.

«Στις ηλεκτρονικές συσκευές, υπάρχουν οι ρυθμίσεις που δίνουν φωνητικές εντολές και αυτό θα δώσει τις απαντήσεις. Εάν δεν είχε κλείσει τις ρυθμίσεις τότε το τάμπλετ «ακούει». Εσκεμμένως μπήκε το τάμπλετ στον τάφο της Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου.  Η Google έχει φτιάξει το προφίλ όλων των χρηστών της στον κόσμο” είπε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Σφακιανάκης.

 

Διαβάστε ακόμη

Ο ΠΑΟΚ στέλνει τον Γιάννη στις ΗΠΑ για ειδική θεραπεία
Εξωτικά καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά
Μητέρα κλείδωσε στο σπίτι τον 7χρονο γιο της και πήγε για ψώνια
ΙΕΠ: Αλλαγές στα σχολεία με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης
Πατέρας Κυριακής Γρίβα για Απόστολο Λύτρα: Ο κάθε πελάτης έχει τον δικηγόρο που του αξίζει
Καιρός: Ανησυχία για το φαινόμενο Hot-Dry-Windy

Δείτε ακόμη

Sensory Friendly προβολή | Park your Cinema Kids: Η Πεντάμορφη και το Τέρας (2017)
“Το Μαγικό κλειδί” της Ρουγγέρη, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Share This Post