Σάκης Αρναούτογλου: O γιος μας, μας επέλεξε για γονείς


 • Στη συνέντευξη που έδωσε στο “Μαμά-δες” με την Ζωή Κρονάκη στην ΕΡΤ2, ο Σάκης Αρναούτογλου μίλησε για την υιοθεσία του γιου του Τηλέμαχου και την σύζυγό του Αννα.

  «Από την αρχή ήμασταν αποφασισμένοι να υιοθετήσουμε. Από την αρχή που γνωριστήκαμε με την Άννα είπαμε ότι δεν θέλουμε να κάνουμε δικά μας παιδιά, γιατί υπάρχει τέτοια ανάγκη στον έξω κόσμο από αγάπη. Ο Τηλέμαχος μας επέλεξε. Στην “Αρσις” εκεί στο Ωραιόκαστρο είναι εθελόντρια η γυναίκα μου. Τότε μου είχε ζητήσει να της κουβαλήσω δύο τόπια, επειδή ήταν πολύ βαριά και δεν μπορούσε μόνη της», είπε αρχικά ο μετεωρολόγος.

  Η πρώτη γνωριμία με τον γιο του Τηλέμαχο

  Και συνέχισε: «Έτσι έπρεπε να πεταχτώ στο Ωραιόκαστρο και να καθίσω ένα τέταρτο για να την ξαναπάω πίσω. Σε αυτό το τέταρτο βρέθηκα στο σαλόνι στην “Άρση” και ξαφνικά εμφανίζεται ο Τηλέμαχος, ο οποίος μου λέει να σας ρωτήσω κάτι “Που έχετε ταξιδέψει;”. “Γιατί ξέρεις από γεωγραφία;” του λέω και μου λέει “ναι”. Και του λέω “Θα σου πω που έχω ταξιδέψει με την προϋπόθεση ότι θα μου δείχνεις στον χάρτη που είναι την κάθε περιοχή”. Του λέω πήγα εκεί και μου το δείχνει».

  «Τότε ήταν εννιά χρόνων και έτσι ξεκινήσαμε να έχουμε επικοινωνία. Ήταν σχετικά δύσκολη διαδρομή γιατί ήταν μεγάλο το παιδί και περάσαμε από ψυχολόγους και όλα αυτά τα τεστ», εξομολογήθηκε ο Σάκης Αρναούτογλου.

  «Ο Τηλέμαχος μας επέλεξε για γονείς»
  «Η επιλογή ήταν δική του στην ουσία, γιατί ερωτήθηκε. Τα Σαββατοκύριακα μας το περνάμε μαζί με άλλα παιδιά, πηγαίνουμε για μπάνιο στη θάλασσα το καλοκαίρι, κάναμε έξω κάποιες δραστηριότητες και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα ρωτήθηκε αν θέλει να έρθει στο διαμέρισμα από μένουμε και είπε ναι».

  «Θεωρώ ότι όλοι οι γονείς και αυτοί που υιοθετούν και αυτοί που δεν υιοθετούν είναι γονείς, είναι άνθρωποι που πασχίζουν. Εγώ δεν βλέπω καμία διαφορά δηλαδή. Απλά όταν ένα παιδί υιοθετείται λίγο μεγάλο έχει τα δικά του βιώματα, τα οποία όταν είναι σε ένα ορφανοτροφείο καταλαβαίνεις… Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθείς στην ίδια συχνότητα με το παιδί με το αν θα το είχες από μωρό», κατέληξε ο Σάκης Αρναούτογλου.  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub