Κρίστιαν Ντόστεν: η πανδημία τώρα ξεκινά

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προσβάλλει περισσότερους από 5 εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Οι χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο είναι η Ρωσία, η Ισπανία, η Γαλλία και η Βρετανία.

Η κατάσταση χειροτερεύει παντού με τις τελευταίες 7 ημέρες να έχουν καταγραφεί πάνω από 380.000 κρούσματα. Αριθμός αρνητικό ρεκόρ για την Ευρώπη.

Η άνοδος των κρουσμάτων που εντοπίστηκαν τις τελευταίες 7 ημέρες αποδίδεται εν μέρει στη μεγάλη αύξηση των διαγνωστικών τεστ σε ευρωπαϊκά κράτη, όπως στη Γαλλία, όπου περισσότερα από ένα εκατομμύριο τεστ διενεργούνται εβδομαδιαίως.

Ωστόσο, σημαντικό μέρος των κρουσμάτων εκτιμάται ότι εξακολουθεί να μην εντοπίζεται, καθώς πρόκειται για λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις ή ασυμπτωματικές.

Ο  λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντόστεν που έχει την αντίστοιχη θέση με το Σωτήρη Τσιόδρα στην Γερμανία, θεωρεί ότι η πανδημία τώρα ξεκινά και ότι καμία χώρα δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένη. Επισημαίνει δε ότι «Οι ρεαλιστικές αποφάσεις είναι απαραίτητες. Γίνονται ήδη δοξαστικές ομιλίες για τη γερμανική επιτυχία, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο από πού προήλθε αυτή η επιτυχία. Οφείλεται απλώς στο γεγονός ότι η Γερμανία αντέδρασε περίπου τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα από άλλες χώρες. Αντιδράσαμε όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και οι άλλοι. Δεν κάναμε τίποτα το ιδιαίτερο καλά. Μόνο που το κάναμε νωρίτερα. Δεν πετύχαμε γιατί οι υγειονομικές μας αρχές ήταν καλύτερες από τις γαλλικές ή επειδή τα νοσοκομεία μας είναι καλύτερα εξοπλισμένα από τα ιταλικά »

Ο Κρίστιαν Ντόστεν περιγράφει μάλιστα την πανδημία του κορονοϊού σαν μια φυσική καταστροφή κι όχι σαν ένα επιστημονικό φαινόμενο. Θα καταλάβουμε, όπως υποστηρίζει, τι σημαίνει η δημόσια υγεία να μην είναι δεδομένη. Και τι σημαίνει αυτό για την οικονομία αλλά και τον πολιτισμό μας.

Διαβάστε ακόμη

Ο ΠΑΟΚ στέλνει τον Γιάννη στις ΗΠΑ για ειδική θεραπεία
Εξωτικά καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά
Μητέρα κλείδωσε στο σπίτι τον 7χρονο γιο της και πήγε για ψώνια
ΙΕΠ: Αλλαγές στα σχολεία με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης
Πατέρας Κυριακής Γρίβα για Απόστολο Λύτρα: Ο κάθε πελάτης έχει τον δικηγόρο που του αξίζει
Καιρός: Ανησυχία για το φαινόμενο Hot-Dry-Windy

Δείτε ακόμη

Sensory Friendly προβολή | Park your Cinema Kids: Η Πεντάμορφη και το Τέρας (2017)
“Το Μαγικό κλειδί” της Ρουγγέρη, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Share This Post