Κορονοϊός: ποια είναι η κατάσταση σήμερα στη χώρα μας

Από την έναρξη της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου ως τις 27 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την Κυριακή, στη χώρα μας έχουν καταγραφεί συνολικά 17.444 κρούσματα από τα οποία 5.379 είναι σήμερα ενεργά. 9.793 συνάνθρωποί μας ανάρρωσαν κατ’ οίκον, ενώ 1.893 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Από την αρχή της επιδημίας είχαμε 487 ασθενείς σε ΜΕΘ, οι 470 είχαν διασωληνωθεί.

1.504 κρούσματα εντοπίστηκαν από την 1 Ιουλίου έως τις 27 Σεπτεμβρίου στις πύλες εισόδου της χώρας, όπου έχουν διεξαχθεί συνολικά 569.212 στοχευμένοι έλεγχοι, στοχευμένα τεστ.

Οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων από τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι από την 1 Ιουλίου έως και τις 27 Σεπτεμβρίου έχουν προχωρήσει σε 352.640 ελέγχους, κατά τους οποίους έχουν εντοπιστεί 12.814 παραβάσεις, ένα ποσοστό 3,6%.

Έχουν επιβληθεί 13.991 πρόστιμα συνολικού ύψους 5.810.480 ευρώ, καθώς και διοικητικές κυρώσεις αναστολής λειτουργίας 4.290 συνολικά ημερών για μη τήρηση της αναλογίας ατόμων/τετραγωνικών και 444 συνολικών ημερών για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

Η Αττική είναι σταθερά στο κόκκινο με επίκεντρο ειδικά το κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το πλαίσιο συνεχίζουν τους επιδημιολογικούς ελέγχους, με ταχεία τεστ αντιγόνου σε γειτονιές της Αττικής, με σκοπό την πιο γρήγορη περιχαράκωση της επιδημίας. Σήμερα, συγκεκριμένα, στη δράση του ΕΟΔΥ στην Κουμουνδούρου, σε 574 ελέγχους βρέθηκαν 23 θετικά, 6 Έλληνες και 17 αλλοδαποί.

Σχετικά με τη συρροή που αναφέρθηκε τα τελευταία 24ωρα στο κρουαζιερόπλοιο, όπου σε δειγματοληπτικό έλεγχο ρουτίνας της εταιρείας αρχικά ανευρέθηκαν 12 ασυμπτωματικά άτομα με οριακά αποτελέσματα, που στη συνέχεια φάνηκε ότι είναι ψευδώς θετικά, τα οποία ωστόσο λόγω του επιδημιολογικού προφίλ της διερεύνησης και του ιστορικού υπερμετάδοσης που έχουμε στα κρουαζιερόπλοια έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου.

Για την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας να πρόκειται όντως για πιθανή ανερχόμενη συρροή ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα και πιο συγκεκριμένα: Σε μοριακό έλεγχο που έγινε στο πλοίο βγήκαν αρνητικά, στη συνέχεια σε δεύτερο που έγιναν με τα αντιγόνα οι 12 οι συγκεκριμένοι και οι 24 επαφές τους βγήκαν όλα αρνητικά και σε τελευταίο έλεγχο ο οποίος ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο «Αττικό», όλοι τους βγήκαν αρνητικοί. Επίσης, ελέγχθηκαν οι επιφάνειες και όλες οι επιφάνειες που ελέγχθηκαν είναι αρνητικές. Άρα λοιπόν, δεν υπάρχει κάποιος φόβος όσον αφορά το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο.

Σχετικά με τα κρούσματα που εντοπίστηκαν χθες στο Δήμο Ευρώτα, στα πρώτα 850 δείγματα που έχουν εξεταστεί  σε αλλοδαπούς, και όχι μόνο, εργάτες γης, εντοπίστηκαν 39 θετικά κρούσματα, με το επιδημιολογικό φορτίο να εντοπίζεται χωροταξικά αυτή τη στιγμή σε δύο κοινότητες.

Ήδη τα θετικά κρούσματα έχουν απομονωθεί με μέριμνα του Δήμου Ευρώτα και της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ξεχωριστές δομές, όπου και βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση, ενώ σε κατ’ οίκον περιορισμό έχουν τεθεί όλες οι στενές επαφές τους.

 

https://kidshub.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%bc%ce%ac%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b9%cf%82-29-%cf%83%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b5%ce%bc%ce%b2%cf%81/

 

 

Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στην Αμφιλοχία: “Γύρνα σπίτι αλλιώς θα σκοτώσω την κόρη μας”
ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο καύσωνα
43χρονος σκότωσε τη γυναίκα του και αυτοκτόνησε μπροστά στην κόρη τους
Παιδίατρος καταδικάστηκε για τον θάνατο 4χρονου
ΕΛΑΣ: Τι να προσέχουμε όταν φεύγουμε για διακοπές
Νταντάδες της γειτονιάς: Τι ισχύει με το voucher για γιαγιάδες και παππούδες

Δείτε ακόμη

Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Escape game στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
Πρωινές καλοκαιρινές επισκέψεις στο Αστεροσκοπείο
Share This Post