Καθηγήτες και Δάσκαλοι στην απεργία της Πέμπτης

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματίσει για την ερχόμενη Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020,  εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σε όλο το Δημόσιο.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, καλεί στη μαζική συμμετοχή στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 202, απαιτώντας:

  • Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, με μέγιστο τους 15 και με ένα μαθητή ανά θρανίο έτσι ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις όπως και στους άλλους κλειστούς χώρους. Κατάργηση του νόμου Κεραμέως (Ν.4692/2020) που αύξησε τον αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 25 από 22 εν μέσω πανδημίας!
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
  • Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ, δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
  • Αύξηση του προσωπικού καθαριότητας με μόνιμη σχέση εργασίας, ώστε να μπορούν να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των σχολείων καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου.
Στην απεργία συμμετέχει και η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος, ζητώντας ενισχυμένα μέτρα προστασίας έναντι του κορονοϊού στα σχολεία.

Η ομοσπονδία εκτιμά πως οι σχολικές μονάδες έχουν εξοπλιστεί με ασαφή πρωτόκολλα διαχείρισης κρουσμάτων, ενώ απουσιάζει η μέριμνα για μαζικά τεστ. Επιπλέον η ΔΟΕ διαμαρτύρεται για το καθεστώς των ειδικών αδειών και το «κοσκίνισμα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα, η ομοσπονδία επανέρχεται στο αίτημα των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και απορρίπτει τις τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτών για την κάλυψη των σχολείων.

 

https://kidshub.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%bd%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%af%ce%b1-%ce%bc%ce%ad%cf%83%cf%89-instagram/

 

Διαβάστε ακόμη

Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Δωρεάν παιδικές κινηματογραφικές προβολές
Αθήνα: Τα σχολικά προαύλια μένουν ανοιχτά το καλοκαίρι
Καλοκαίρι με δωρεάν δράσεις σε σχολεία της Αθήνας
Στην αγκαλιά της θείας τους τα δύο κοριτσάκια της 39χρονης Βασιλικής
Καιρός: Έρχεται κακοκαιρία με έντονες καταιγίδες

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post