Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας

towels

‘Εχετε αναρωτηθεί κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μας και πόσα βακτήρια μπορεί να έχουν πετσέτες που έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο 3 μέρες;

Πετσέτες οι οποίες φαίνονται καθαρές, όταν βρίσκονται μέσα στο μπάνιο το οποίο έχει πάντα υγρασία, μπορούν να φιλοξενήσουν αμέτρητα μικρόβια τα οποία θα μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά την υγεία μας, προκαλώντας δερματικές παθήσεις, τριχόπτωση, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, ακόμη και να εξαπλώσουν βακτήρια ανθεκτικά στα φάρμακα που μπορεί να αποβούν μοιραία.

To ιαπωνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Non Stop, εξέτασε την περιεκτικότητα σε βακτήρια των πετσετών μπάνιου και διαπίστωσε ότι οι φρεσκοπλυμένες πετσέτες περιείχαν 190.000 βακτήρια.

Μετά από μία ημέρα χρήσης, ο αριθμός αυξήθηκε σε 17 εκατομμύρια – σχεδόν 90 φορές περισσότερο από την πρώτη μέρα.

Ο αριθμός των βακτηρίων που βρέθηκε σε πετσέτες που χρησιμοποιήθηκαν για τρεις ημέρες εκτοξεύτηκε στα 87 εκατομμύρια και έφτασε τα 94 εκατομμύρια σε πετσέτες που χρησιμοποιήθηκαν για μία εβδομάδα χωρίς να πλυθούν.

Ο Noritoshi Ri, διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Υγιεινής & Μικροβιολογίας, στο Τόκιο, εξήγησε πως ο αριθμός των βακτηρίων σε μια πετσέτα μετά από μια εβδομάδα χρήσης μπορεί να φτάσει τα 10 δισεκατομμύρια και είναι ισοδύναμος με έναν σωλήνα αποχέτευσης.

Ο Γουίλιαμ Τσάο, πιστοποιημένος διπλωμάτης του Αμερικανικού Συμβουλίου Τοξικολογίας, τοξικολόγος και καθηγητής στο Χριστιανικό Πανεπιστήμιο Chung Yuan στην Ταϊβάν, είπε  ότι εάν οι πετσέτες μείνουν άπλυτες για τρεις ημέρες, θα περιέχουν μια ποικιλία μικροβίων και ότι η χρήση τους για τον καθαρισμό είναι « σαν να σκουπίζεις το σώμα σου σε μια τουαλέτα».

Εκτός από το E. coli -το οποίο είναι το πιο συνηθισμένο έχουν βρεθεί και άλλα βακτήρια όπως σταφυλόκοκκος, σαλμονέλα και λεγκιονέλα (τύπος πνευμονίας).

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα
Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post