Επανέναρξη κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο της Οξφόρδης

emvolio
Την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών τελικής φάσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο:
“Με ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης αναφέρει πως οι τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές του εμβολίου ChAdOx1 θα συνεχίσουν σε όλες τις τοποθεσίες κλινικών δοκιμών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η ανακοίνωση εξηγεί πως την προηγούμενη Κυριακή [06/09/2020] έγινε παύση των κλινικών δοκιμών για να επιτραπεί η αναθεώρηση των δεδομένων ασφαλείας, από μια ανεξάρτητη επιτροπή ελέγχου και από τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές. Όλα τα ραντεβού παρακολούθησης των εθελοντών βέβαια συνεχίστηκαν κανονικά κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 18.000 άτομα έχουν λάβει εμβόλια μελέτης στα πλαίσια των κλινικών δοκιμών. Σε μεγάλες μελετες όπως αυτή, αναμένεται ότι ορισμένοι συμμετέχοντες θα αδιαθετησουν και κάθε περίπτωση πρέπει να αξιολογηθεί για να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια της μελέτης.
Η ανεξάρτητη διαδικασία επανεξέτασης έχει ολοκληρωθεί και ακολουθώντας τις συστάσεις τόσο της ανεξάρτητης επιτροπής αναθεώρησης ασφάλειας όσο και των ρυθμιστικών αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, του MHRA, οι δοκιμές θα ξεκινήσουν ξανά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετέχουσα γιατί εμπίπτουν στο ιατρικό απόρρητο των συμμετεχόντων.
Έχω δηλώσει επανειλημμένα πως είναι απαραίτητο να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στις κλινικές δοκιμές για όλα τα εμβόλια. Επιπλέον, δήλωσα πρόσφατα πως θα κάνω το εμβόλιο αν υπάρχει έγκριση από τις Ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, αρκεί να μην υπάρχει έκπτωση στις διαδικασίες έγκρισης. Ερωτήθηκα επίσης, αν θα κάνω το Ρωσικό εμβόλιο, και είπα πως δεν θα κάνω το Ρωσικό εμβόλιο τώρα, γιατί έχουμε δεδομένα από μικρό αριθμό εθελοντών, και δεν έχουμε καθόλου δεδομένα από την τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών. Δήλωσα όμως ταυτόχρονα, ότι αν το Ρωσικό εμβόλιο εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων θα το κάνω. Το ίδιο ισχύει και για τα Κινεζικά εμβόλια και τα Αμερικανικά.
Όπως είχε πει ο Ντενγκ Σιαοπίνγκ: δεν έχει σημασία αν η γάτα είναι άσπρη ή μαύρη, αρκεί να πιάνει τα ποντίκια. Το ίδιο ισχύει και για τα εμβόλια”.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικοι πέταξαν βαρελότα σε 85χρονη
Η επίδραση του ύπνου στις γνωστικές ικανότητες των παιδιών
Καιρός: Αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλάζι
“Ο Πειρατής Μαυροδόντης και η Κόμισσα του Γκρελ” στους κινηματογράφους
Νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Τί αλλάζει με τις παραβάσεις
Θανατηφόρο τροχαίο με θύμα ένα 12χρονο κορίτσι

Δείτε ακόμη

Athens Urban Picnic 2025
Πρωτομαγιά στο ΚΠΙΣΝ
Πλανήτης SOS Η αποστολή των Πουλιών στον Εθνικό Κήπο
Παίζουμε Σινεμά στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών
Χρονοταξιδιώτες: Σε ένα αρχαίο σπίτι κάτω από την Ακρόπολη
Summer camp 2025 στις Νηρηίδες
Share This Post