Ενεργοί Μπαμπάδες για τα Δικαιώματα του παιδιού

Οι «Ενεργοί Μπαμπάδες για τα Δικαιώματα του παιδιού» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, μία ομάδα ανθρώπων-γονέων, που βιώνουνε το πρόβλημα της αποξένωσης, στερούμενοι της δυνατότητας να είναι ουσιαστικά ενεργοί στις ζωές των παιδιών τους. Σκοπός τους είναι η ενημέρωση της κοινής γνώμης, μέσω τόσο της προσωπικής διαδρομής του καθενός, όσο και μέσω των πορισμάτων της επιστήμης, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη οικογένεια. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην αντιμετώπιση του κοινωνικού προβλήματος της γονεϊκής αποξένωσης, που αποστερεί τα παιδιά και από τους δύο γονείς του. Η ομαλή και αρμονική ψυχοσωματική και συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών απαιτεί την παρουσία και των δύο γονέων και για τον λόγο αυτό επιδιώκουνε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου στο οικογενειακό δίκαιο που αφορά την επιμέλεια των παιδιών.

Η Ελλάδα σήμερα, αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο δεν εφαρμόζει το ευρωπαϊκό δίκαιο και σε περίπτωση διαζυγίου η επιμέλεια αποδίδεται κατ’ αποκλειστικότητα στον έναν από τους δύο γονείς, συνηθέστερα στην μητέρα. Υποστηρίζουνε την αναγκαιότητα για την θέσπιση της Συνεπιμέλειας, του Ίσου Χρόνου και της Εναλλασσόμενης Κατοικίας, για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ενόψει της επικείμενης αναμόρφωσης του Οικογενειακού Δικαίου, η ΑΜΚΕ ανέθεσε στην εταιρεία Focus Bari Α.Ε. τη διεξαγωγή δημοσκόπησης αναφορικά με τη στάση των ψηφοφόρων στο θέμα της κοινής ανατροφής των παιδιών και από τους δύο γονείς μετά από ένα χωρισμό και αν η θέση κομμάτων και πολιτικών στο κοινωνικό ζήτημα αυτό θα επηρέαζε τις επιλογές τους στις εκλογές.

Tα αποτελέσματα της δημοσκόπησης συνοπτικά μαρτυρούν τα εξής:

Θετική είναι η στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών σε σχέση με την αναμόρφωση του Οικογενειακού Δικαίου προς την κατεύθυνση της κοινής επιμέλειας μεταξύ των διαζευγμένων γονιών με ανήλικα παιδιά, με το 88,8% του κοινού (6.8 εκ. άνθρωποι) να δηλώνει ότι η προσωπική του στάση είναι θετική/ πολύ θετική απέναντι σ’αυτή τη μεταρρύθμιση.

Τα ζητήματα γονικής ισότητας και επιμέλειας ανάμεσα σε διαζευγμένους γονείς, αφορούν περισσότερους από έναν στους τρεις Έλληνες, καθώς σύμφωνα με την έρευνα το 37,8% (2.9 εκ. άτομα) του κοινού έχει στο οικείο περιβάλλον του (οικογενειακό του κύκλο) διαζευγμένους γονείς με ανήλικα παιδιά.

Το 82,8% του συνόλου, πιστεύει ότι οι επιλογές των Ελλήνων ψηφοφόρων μπορούν να επηρεαστούν από τις θέσεις των κομμάτων ή των πολιτικών προσώπων στα θέματα κοινής γονικής επιμέλειας και ανατροφής, ενώ αντίστοιχο ποσοστό (79%θεωρεί ότι μπορεί να κόστισε πολιτικά σε προηγούμενες κυβερνήσεις ή πρόσωπα η αδυναμία νομικής προστασίας των παιδιών χωρισμένων γονιών.

Τέλος, σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες (47% / 3.6 εκ. άτομα) δήλωσε ότι η στάση ενός πολιτικού προσώπου ή κόμματος στα θέματα γονικής επιμέλειας, θα μπορούσε να επηρεάσει την προσωπική του επιλογή.

Διαβάστε ακόμη

Καιρός: ‘Ανοδος της θερμοκρασίας και Αφρικανική σκόνη
Από κατάποση κι όχι κακοποίηση πέθανε το βρέφος στην Κω
«Θερίζει» ο καρκίνος σε ηλικίες κάτω των 50
Οι σημερινοί έφηβοι θα πάρουν σύνταξη στα 72,5
ΕΜΥ: Επικαιροποίηση έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post