Ένας 10χρονος «δηλητηριάστηκε» αφού ήπιε έξι μπουκάλια νερό σε μια ώρα

Ένα 10χρονο αγόρι μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε καθώς “δηλητηριάστηκε” μετά από μεγάλη κατανάλωση νερού σε μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το 10χρονο αγόρι από τη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ «δηλητηριάστηκε» αφού ήπιε μέσα σε μια ώρα – από τις 20:30 το βράδυ μέχρι τις 21:30 -έξι μπουκάλια νερό.

Οι γονείς του Ρέι Τζόρνταν ανέφεραν πως το αγόρι ενώ έπαιζε με τους φίλους, κάποια στιγμή μπήκε στο σπίτι για να πιεί νερό. Ωστόσο δεν είχαν καταλάβει tη ποσότητα του νερού που κατανάλωσε το 10χρονο αγόρι.

Στη συνέχεια το αγόρι δεν μπορούσε να ελέγξει ούτε το κεφάλι του, ούτε τα χέρια του. “Ήταν σαν είχαν “κλείσει” οι κινητικές δυνατότητές του. Έμοιαζε σαν να είχε κάνει ναρκωτικά ή να είχε πιει αλκοόλ» δήλωσε ο πατέρας του.

Μετά την μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο μικρός Ρέι είχε υποστεί «δηλητηρίαση» με νερό καθώς οι δείκτες του νατρίου στο αίμα ήταν πολύ χαμηλοί, δείγμα ότι είχαν υποστεί ζημιά τα νεφρά του.

«Αυτό που έκαναν ήταν να του δώσουν διουρητικά φάρμακα για να αποβάλει όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά που πίεζαν τον εγκέφαλό του και γι’ αυτό, όπως μας είπαν, πονούσε το κεφάλι του» είπε η μητέρα του 10χρονου.

Μετά από 8 ώρες θεραπείας με νάτριο και κάλιο για να ρυθμιστεί το αίμα του 10χρονου ο Ρέι, έχει πλέον αναρρώσει πλήρως χωρίς να του έχει μείνει κάποιο πρόβλημα από την περιπέτεια υγείας που είχε.

Διαβάστε ακόμη

Η επιστροφή της Κέιτ Μίντλετον μετά τον καρκίνο
“Καλοκαίρι στην Αθήνα” με 79 δωρεάν εκδηλώσεις
Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 15/6
Οι γυναικολογικές λοιμώξεις του καλοκαιριού
Πόσο κοστίζει η βουτιά σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής
AI_ducation Festival: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση

Δείτε ακόμη

Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Share This Post