Ένα 13χρονο τυφλό κορίτσι παίζει κομμάτι του Ντεμπισί σε σταθμό τρένου (vid)

Ένα 13χρονο κορίτσι, τυφλό και στο φάσμα του αυτισμού, ερμήνευσε το «Αραμπέσκ Νο 1» του Ντεμπισί με τέτοια δεξιοτεχνία, ώστε έκανε τους κριτές να μιλήσουν για μια «αληθινή ιδιοφυϊα».
Η μικρή Λούσι είχε παίξει στο πλαίσιο του βρετανικού σόου ταλέντων «The Piano» του Channel 4. Στο συγκεκριμένο σόου, ταλαντούχοι ερασιτέχνες πιανίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνουν πρόσκληση για να παίξουν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Λονδίνο και άλλες πόλεις, χωρίς να γνωρίζουν ότι συμμετέχουν σε τηλεοπτικό σόου.

Οι συντελεστές της εκπομπής έχουν τοποθετήσει κάμερες στον χώρο για να καταγράψουν τις αντιδράσεις του κόσμου, ενώ ανάμεσα τους βρίσκονται και οι δύο κριτές του σόου, ο ποπ σταρ Mika και ο διάσημος κλασσικός πιανίστας Lang Lang.

Ο τρόπος που η μικρή Λούσι ερμήνευσε στο πιάνο το κομμάτι «Αραμπέσκ Νο 1» του Ντεμπισί , προκάλεσε συγκίνηση  στους περαστικούς που κοντοστάθηκαν για να την ακούσουν. Ωστόσο προκάλεσε και την έκπληξη του Lang Lang, ενός εκ των δύο κριτών, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά : «Στο Νυχτερινό του Σοπέν είναι πιο εύκολο να ελέγξεις το ρυθμό. Αυτό το κομμάτι είναι σαν να ανοίγεις έναν θησαυρό».

Παρόλο που η Lucy αναμετρήθηκε στην εκπομπή με ακόμα τρεις φιναλίστ πιανίστες, όλοι ενήλικες (25, 26 και 27 ετών), αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς.

Η μητέρα της Lucy, είπε ότι η κόρη της καλλιέργησε το ταλέντο της στο πιάνο με τη βοήθεια της φιλανθρωπικής οργάνωσης The Amber Trust και χαρακτήρισε την εμφάνιση της Lucy στην τηλεόραση ως «μια μοναδική εμπειρία που δεν θα ξεχάσει κανένας από εμάς».

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ο Ολυμπος στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς UNESCO
Να πλένουμε τα αυγά πριν τα βάλουμε στο ψυγείο;
Πέντε ταινίες με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους
Η ΕΛ.ΑΣ προειδοποιεί για νέα τηλεφωνική απάτη
Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα
Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία: Οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα

Δείτε ακόμη

Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Η «μωβ» παιδική χαρά
Η “Οδύσσεια” του Ηλία Καρελλά ζωντανεύει στο Θέατρο Κάππα
Αστρορομποτική στο Αστεροσκοπείο Πεντέλης
«Πολυάννα, το παιχνίδι της χαράς» από την Κάρμεν Ρουγγέρη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Share This Post