Εγκαταλείπουν τα κατοικίδια γιατί φοβούνται διασπορά του κορονοϊού

Ξεκίνησε ένας κύκλος παραπλανητικών δημοσιευμάτων με αφορμή το γεγονός ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έκανε προσλήψεις εποχικού προσωπικού περισυλλογής αδέσποτων ζώων “για την αντιμετώπιση των κατεπειγουσών αναγκών που αφορά τον κίνδυνο εμφάνισης και διασποράς του COVID-19”.

Από την ανακοίνωση του Δήμου, που ήταν κακογραμμένη καθώς δεν επεξηγήθηκε επαρκώς πώς συνδέεται η περισυλλογή με την εξάπλωση του ιού, δόθηκε σε πολλούς η εντύπωση ότι ο λόγος για τον οποίο ο Δήμος έκανε προσλήψεις είναι ότι τα αδέσποτα συμβάλλουν στην εξάπλωση και μετάδοση του ιού και για αυτό πρέπει να περισυλλεγούν κάτι το οποίο πυροδοτήθηκε και από τα διάφορα δημοσιεύματα που παρουσίασαν το θέμα με τον τρόπο αυτό. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προφανώς δεν το πιστεύει αυτό ούτε ήθελε να μαζέψει τα ζώα από την πόλη.

Όπως εξήγησε το σωματείο Νοιάζομαι που συμμετέχει στην πενταμέλη επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης ο λόγος για τον οποίο έγιναν οι προσλήψεις είναι για να ενισχυθεί το τμήμα περισυλλογής προκειμένου περισσότερα ζώα να λάβουν κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση που υπάρξουν νέα μέτρα λόγω κορωνοϊού και όχι για να περισυλλεγούν επειδή μεταδίδουν τον ιό.

Αρκετά άρθρα έγραψαν παραπληροφορώντας ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης μαζεύει τα ζώα επειδή θεωρεί ότι είναι φορείς μετάδοσης με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να ανησυχήσει ότι πράγματι είναι κάτι το οποίο είναι απολύτως αναληθές και δεν στηρίζεται από καμία επιστημονική άποψη.

Πολλά τηλέφωνα δέχθηκε ο Δήμος Αθηναίων από πολίτες που ήθελαν να παραδώσουν τα ζώα τους και την ίδια ώρα πολλά μηνύματα  δεχόντουσαν οργανώσεις από πολίτες που καταγγέλουν ότι υπάρχει κόσμος που εγκαταλείπει τα ζώα του.

Λίγο αργότερα ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης δήλωσε στη δημοσιογράφο Σταματίνα Σταματάκου και στο skai.gr ότι δεν πρόκειται για προσλήψεις αλλά για παράταση των συμβάσεων τους και τόνισε ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πιστεύει ο δήμος Θεσσαλονίκης ότι τα αδέσποτα ζώα είναι φορείς του covid-19 και τον μεταδίδουν.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι τα fake news και η παραπληροφόρηση είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ειδικά σε περιόδους κρίσης και ότι κάθε λέξη που γράφεται είναι σημαντική και έχει συνέπειες.

Διαδώστε το μήνυμα: Δεν εγκαταλείπουμε τα κατοικίδια μας, η συμβίωση μαζί τους είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΣΦΑΛΗΣ καθώς δεν μεταδίδουν και δεν συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού.

Πηγή: Dogs’ voice

Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού
Η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post