Δραστικά μέτρα για την αντισύλληψη παίρνει το γαλλικό κράτος για τα κορίτσια κάτων των 15 ετών

Το γαλλικό κράτος θα καλύπτει  το 100% του κόστους για την αγορά αντισυλληπτικών από κορίτσια κάτω των 15 ετών, σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αυτή την εβδομάδα.

Βάσει της απόφασης αυτής, τα κορίτσια κάτω των 15 ετών δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν ούτε για τις επισκέψεις τους σε γιατρούς ή μαίες, για γυναικολογικές εξετάσεις, φάρμακα και αντισυλληπτικά.

Το κράτος καλύπτει ήδη από το 2013 το κόστος των αντισυλληπτικών για τις ανήλικες Γαλλίδες ηλικίας 15 με 18 ετών, με το ποσοστό των αμβλώσεων στην ηλικιακή αυτή ομάδα να μειώνεται έκτοτε και να πέφτει από τα 9,5 ανά 1.000 κορίτσια στα 6 από το 2012 ως το 2018.

Για να δικαιολογήσει την απόφαση της να επεκτείνει την κάλυψη του κόστους των αντισυλληπτικών στα κορίτσια κάτω των 15 ετών, η γαλλική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει στο τέλος του 2019 ότι κάθε χρόνο σχεδόν 1.000 κορίτσια ηλικίας 12 με 14 ετών μένουν έγκυες στη Γαλλία και από αυτά, τα 770 καταφεύγουν σε αμβλώσεις.

Διαβάστε ακόμη

Νεκρό βρέθηκε 9χρονο αγοράκι στο σπίτι του
Οι έφηβοι, το κινητό και ο ύπνος: μια ανησυχητική σχέση
Η 7χρονη Ελληνίδα που κατέκτησε την Ευρώπη στο σκάκι
Δεκάχρονο αγοράκι βρέθηκε νεκρό σε αρδευτικό κανάλι
Νηπιαγωγεία: Νέες ρυθμίσεις για την κατανομή τμημάτων
Ηλεκτρικά πατίνια: Το μέσο μετακίνησης που στέλνει τα παιδιά στα νοσοκομεία

Δείτε ακόμη

Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Planet Physics Summer Camp 2026 στο ΟΑΚΑ
Share This Post