Δράση για το κλίμα από την ActionAid

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον στις 5 Ιουνίου, η ActionAid καλεί μαθήτριες, μαθητές και την εκπαιδευτική κοινότητα να πάρουν μέρος στη φετινή 16η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης με θέμα το κλίμα! Το κλίμα που αλλάζει, το κλίμα που βρίσκεται σε κρίση, το κλίμα που θέλει άμεσα την προσοχή και τη δράση όλων μας.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας μέχρι και 7 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Εννέα στους δέκα ανθρώπους αναπνέουν μολυσμένο αέρα. To 8% των ειδών του πλανήτη έχει εξαφανιστεί και το 22% κινδυνεύει με εξαφάνιση. Η ανθρώπινη δραστηριότητα έχει συμβάλει ώστε οι ιοί να μεταδίδονται ευκολότερα από τα ζώα στους ανθρώπους, όπως συνέβη στην πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Η Ατζέντα 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και οι 17 Στόχοι που θεσπίστηκαν το 2015 προσφέρουν μια εξαιρετική ευκαιρία να αλλάξουμε τις κοινωνίες μας και να επαναπροσδιορίσουμε τις οικονομίες μας. Οι κυβερνήσεις έχουν το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης αλλά απαιτείται η δράση όλων μας. Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και η δράση της για την κλιματική δικαιοσύνη, έφερε και φέρνει συνεχώς τους παγκόσμιους ηγέτες ενώπιον των ευθυνών τους απέναντι σε αυτή. Το μαθητικό κίνημα Fridays for Future έχει εξαπλωθεί σε πάνω από 170 χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα.

Για ακόμα μία χρονιά συντονίζουμε και φέτος την εκστρατεία Μαθητική Εβδομάδα Δράσης καλώντας τους εκπαιδευτικούς να παίξουν καταλυτικό ρόλο στην ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών και ξεκινώντας από τον Στόχο 13: Δράση για το Κλίμα να δημιουργήσουν μαζί τις συνθήκες ώστε να αναλάβουν δράση για το μέλλον τους. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες μπορούν να κατεβάσουν το Εκπαιδευτικό Πακέτο της Μαθητικής Εβδομάδας Δράσης και να φιλοτεχνήσουν το Βήμα τους για τον Στόχο 13  σε χαρτί, ύφασμα ή σε οποιοδήποτε άλλο υλικό προς ανακύκλωση, με θέμα σχετικό με το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Μέχρι τις 26 Ιουνίου μπορούν να στείλουν φωνογραφημένα τα «Βήματα» στο email education.hellas@actionaid.org

Η Μαθητική Εβδομάδα Δράσης όπως και πέρυσι θα καταλήξει σε μια Πορεία με Στόχο που όμως λόγω της πανδημίας, θα είναι εικονική και θα αποτυπωθεί συλλέγοντας τα Βήματα που θα σταλούν ηλεκτρονικά.

Το 2019 συγκεντρώσαμε 302 χιλιόμετρα από 6,000 μαθητές και μαθήτριες από 140 σχολεία της χώρας. Φέτος μπορούμε να τα ξεπεράσουμε μαζί με όλους όσοι πιστεύουν ότι από μικρές δράσεις μπορούν να γίνουν μεγάλες αλλαγές!

Διαβάστε ακόμη

Ο ΠΑΟΚ στέλνει τον Γιάννη στις ΗΠΑ για ειδική θεραπεία
Εξωτικά καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά
Μητέρα κλείδωσε στο σπίτι τον 7χρονο γιο της και πήγε για ψώνια
ΙΕΠ: Αλλαγές στα σχολεία με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης
Πατέρας Κυριακής Γρίβα για Απόστολο Λύτρα: Ο κάθε πελάτης έχει τον δικηγόρο που του αξίζει
Καιρός: Ανησυχία για το φαινόμενο Hot-Dry-Windy

Δείτε ακόμη

Sensory Friendly προβολή | Park your Cinema Kids: Η Πεντάμορφη και το Τέρας (2017)
“Το Μαγικό κλειδί” της Ρουγγέρη, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Share This Post