Δεν ισχύει η κατάργηση των Καλλιτεχνικών και της Μουσικής στο Γυμνάσιο

Αναπαρήχθησαν από χθες (16 Ιουνίου), πληροφορίες περί επικείμενης ή συντελεσθείσας πλήρους κατάργησης των μαθημάτων Καλλιτεχνικά και Μουσική από το ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου και Λυκείου. Ωστόσο, πρόκειται για ανακύκλωση πληροφοριών και δημοσιευμάτων από την περίοδο ανεπίσημης εξαγγελίας αλλαγών στο ωρολόγιο πρόγραμμα και διαβούλευσης νομοσχεδίου από το 2013, ενώ στον σχετικό νόμο που τελικά ψηφίστηκε τότε δεν συμπεριλήφθησαν διατάξεις που καταργούν τα μαθήματα σχετικά με την Τέχνη.

Ο ισχύων νόμος προβλέπει τη διδασκαλία των μαθημάτων αυτών σε όλες τις γυμνασιακές τάξεις, πλην όμως για την Α΄ Λυκείου δεν συμπεριλαμβάνεται αντίστοιχο μάθημα, για το σχολ. έτος 2020-21.

Στην Α’ Λυκείου, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιλαμβάνει, πλέον, μόνον μαθήματα γενικής παιδείας (άρθρο 7), και στην Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθμ. 74181/Δ2 για το σχολικό έτος 2020-21 το μάθημα ‘Εφαρμογές Πληροφορικής’ λαμβάνει θέση δίωρου μαθήματος γενικής παιδείας, αντί της δίωρης διδασκαλίας μαθήματος επιλογής (συμπεριλαβανόταν το μάθημα Καλλιτεχνικής Παιδείας και οι Εφαρμογές πληροφορικής στις επιλογές, έως την τελευταία τροποποίηση).

Διαβάστε ακόμη

Καθαρίστρια κατηγορείται ότι φωτογράφησε νήπιο στις τουαλέτες σχολείου
Δήμος Αθηναίων: Ανοίγει η Βασ. Ολγας για τα αυτοκίνητα
Διατροφικές διαταραχές: Ανησυχητική αύξηση στα έφηβα κορίτσια
Meteo: Αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης την Τρίτη
Επίδομα μητρότητας: Ποιες μητέρες αποκλείονται από την παροχή
Μια πόλη μεταμορφώνεται σε υπαίθρια βιβλιοθήκη

Δείτε ακόμη

Summer Camp στο Laf Lab
Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Share This Post