Covid: διαφορά ανάμεσα σε ενήλικες και παιδιά

Σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τα παιδιά και οι ενήλικες παράγουν διαφορετικά είδη και διαφορετικές ποσότητες αντισωμάτων έναντι του κορονοϊού. Οι διαφορές αντανακλούν το γεγονός ότι η πορεία της λοίμωξης είναι διαφορετική ανάλογα με την ηλικία, καθώς τα περισσότερα παιδιά «καθαρίζουν» εύκολα τον ιό από τον οργανισμό τους (ακόμη άγνωστο γιατί αυτό συμβαίνει), με αποτέλεσμα να αναπτύσσουν και πιο εξασθενημένα αντισώματα.

Οι ερευνητές του Ιατρικού Κολλεγίου του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, μελέτησαν 47 παιδιά ηλικίας 3- 11 ετών (τα μισά ασυμπτωματικά) και 32 ενήλικες με Covid-19, οι οποίοι είχαν από μηδαμινά και ήπια συμπτώματα έως σοβαρά.

H βασική διαφορά προκύπτει από το γεγονός ότι στα παιδιά η πορεία της λοίμωξης είναι πολύ πιο σύντομης διάρκειας και πιθανότατα όχι τόσο εξαπλωμένη στο σώμα όσο στους ενήλικες. Τα παιδιά μπορούν να καθαρίσουν το ιό πιο αποτελεσματικά από τους μεγάλους και έτσι δεν χρειάζονται μια ισχυρή ανοσιακή αντίδραση με αντισώματα, προκειμένου να απαλλαγούν από αυτόν.

Το γεγονός ότι οι πιο άρρωστοι παράγουν περισσότερα εξουδετερωτικά αντισώματα, έχει να κάνει με το ότι ο κορονοϊός βρίσκεται για περισσότερο χρόνο στο σώμα τους. Όσο σοβαρότερη η λοίμωξη, τόσο ισχυρότερη η ανοσιακή απάντηση.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι, λόγω της συντομότερης λοίμωξης, τα παιδιά είναι μολυσματικά για λιγότερο χρόνο σε σχέση με τους μεγάλους, άρα είναι λιγότερο πιθανό να μεταδώσουν τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα
Έρχεται το Διεθνές Απολυτήριο IB στη δημόσια εκπαίδευση
Δωρεάν διαδικτυακό ψυχο-εκπαιδευτικό σεμινάριο για τα όρια στην οικογένεια
Φρικιαστικές λεπτομέρειες για την δράση του αστυνομικού της Βουλής
Μην χρησιμοποιείτε ξανά πλαστικά μπουκάλια νερού
Κακοκαιρία Bora: Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Δείτε ακόμη

«Δον Κιχώτης» στο Μέγαρο Μουσικής
Βιεννέζικα Βαλς στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα στο Μέγαρο
Χριστούγεννα στο Μουσείο Συναισθημάτων
“Μυστικό Συρτάρι” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Προγραμματισμός μηχανής γλυκών στο Ίδρυμα Ευγενίδου
“Ένα φανάρι και ένα χαϊκού” στο Β&Ε Γουλανδρή
Share This Post