Covid-19 στα σχολεία

sxoleio

Aπό την έναρξη της πανδημίας στις 25 Φεβρουαρίου ως τις 4 Οκτωβρίου, έχουν καταγραφεί συνολικά 19.842 κρούσματα, από τα οποία 6.234 είναι σήμερα ενεργά. 10.987 συνάνθρωποί μας ανάρρωσαν κατ’ οίκον, ενώ 2.212 πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζονται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων από τους αρμόδιους φορείς οι οποίοι από την 1 Ιουλίου έως και τις 4 Οκτωβρίου έχουν προχωρήσει σε 386.611 ελέγχους, κατά τους οποίους έχουν εντοπιστεί 13.781 παραβάτες, ποσοστό δηλαδή 3,6%.

Επιπρόσθετα, από τις 31 Αυγούστου ως τις 3 Οκτωβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 115 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, κατά την διάρκεια των οποίων καταγράφηκαν 24 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 28 πρόστιμα συνολικού ύψους 109.000 ευρώ.

Έλεγχοι πραγματοποιούνται επίσης τόσο σε σχολεία όσο και πολιτιστικές εκδηλώσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι εφαρμόζονται τα σχετικά μέτρα.

Συγκεκριμένα για τα σχολεία, μέχρι τις 6 Οκτωβρίου έχει ανασταλεί η λειτουργία 14 σχολικών μονάδων σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ τμήματα έχουν κλείσει σε 114 σχολεία πανελλαδικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων σε αναστολή λειτουργίας λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος, βρίσκονται σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο.

Επίσης άξιο αναφοράς είναι ότι οι μαθητές που είναι επιβεβαιωμένα κρούσματα αντιπροσωπεύουν το 0,016% του συνόλου των μαθητών, ποσοστό 0,033% των εκπαιδευτικών σε σχέση με το σύνολο των εκπαιδευτικών, ενώ τα κρούσματα είναι γεωγραφικά αποσπασματικά και χωροταξικά μεμονωμένα, γεγονός που δείχνει ότι τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη του σχολικού έτους δεν υπάρχει διασπορά εντός των σχολικών μονάδων και ως εκ τούτου τα σχολεία μας θεωρούνται ασφαλή.

Διαβάστε ακόμη

Εθνική Γλυπτοθήκη: Η Eλευθερία έχει πρόσωπο
Αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων λόγω οσμής αερίου
“Ξεχασμένο Νησί”: Η νέα παιδική ταινία
Έπεσαν σοβάδες σε σχολική αίθουσα – 4 παιδιά στο νοσοκομείο
Ηλεκτρονικό Αναγνωστήριο ΕΒΕ: Δωρεάν e-books με ένα κλικ από την Εθνική Βιβλιοθήκη
«Μπλόκο» στα Social Media στα παιδιά κάτω των 15 ετών

Δείτε ακόμη

“Ρομπέν, η καρδιά του δάσους” στο Εθνικό θέατρο
“Ο φίλος μου ο Φρανκενστάιν” στο Μέγαρο Μουσικής
Πού πήγαν οι νότες; στο Μουσείο Μαρία Κάλλας
«Τα Αόρατα Πράγματα»: Πρόγραμμα για παιδιά στην Εθνική Πινακοθήκη
“3-2-1 Εκτόξευση” στο Πλανητάριο
Η ΠΙΝΕΛΟΠΗ από την Παιδική σκηνή του “Από Μηχανής” θεάτρου
Share This Post