Χάνετε περισσότρες τρίχες από ότι συνήθως;

Οι γιατροί υποστηρίζουν ότι μία παράπλευρη απώλεια του κορονοϊού είναι και η απώλεια μαλλιών αλλά και των υπόλοιπων τριχών από το σώμα.

Παρατηρείται τόσο σε άτομα που νόσησαν από κορονοϊό όσο και σε εκείνα που δεν έχουν νοσήσει. Φυσικά μόνο και τυχαίο δεν είναι. Σχετίζεται με το υψηλό επίπεδο στρες που προκαλεί ο ιός σε όλους.  Αν και δεν είναι απόλυτα ξεκάθαρο επιστημονικά πως το στρες επηρεάζει την απώλεια των τριχών, η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι σχετίζεται με την ορμόνη του στρες  που είναι η κορτιζόλη.

Αρκετοί άνθρωποι χάνουν μαλλιά και τρίχες, μετά από μια στρεσογόνο εμπειρία όπως μία αρρώστια, ή μία χειρουργική επέμβαση, αλλά και από το συναισθηματικό τραύμα. Στους περισσότερους  το πρόβλημα αποκαθίσταται μετά από λίγο καιρό. Σε λίγους όμως ανθρώπους η απώλεια τριχών γίνεται χρόνια, ιδίως αν το ίδιο το ανοσοποιητικό σύστημα στραφεί εναντίον των ριζών των τριχών, κάτι που επίσης σχετίζεται με χρόνιο ψυχολογικό στρες.

Σύμφωνα με τους New York Times, σε μια έρευνα το καλοκαίρι σχετικά με τα συμπτώματα που εξακολουθούν μετά την Covid-19, από τους 1.567 αναρρώσαντες που απάντησαν, οι 423 ανέφεραν ασυνήθιστα μεγάλη απώλεια τριχών.

Η Έμα Γκούτμαν-Γιάσκι, επικεφαλής του δερματολογικού τμήματος της Ιατρικής Σχολής νοσοκομείου στη Ν.Υόρκη, ανέφερε ότι κι αρκετά μέλη του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού που χειρίζεται ασθενείς με κορονοϊό, αντιμετώπιζουν απώλειες στα μαλλιά τους, λόγω των συνθηκών άγχους, έντασης και κόπωσης που βιώνουν.

https://kidshub.gr/%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%8d%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%b7-%ce%b5%ce%af%cf%83%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%b5-%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b1%ce%b9%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%8d%cf%82-%cf%87/

 

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού
Η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie
Τουρίστρια έπεσε στη θάλασσα και έσωσε γατάκι που πνιγόταν
Καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας: “Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα”
Λυρική Σκηνή: Δωρεάν εισιτήρια για την Τραβιάτα στο Ηρώδειο
Allyson Felix: Δημιουργεί παιδικό σταθμό για τις μητέρες-αθλήτριες

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post