Απουσία στους μαθητές που δεν φορούν μάσκα

sxoleio

Δημοσιεύτηκε η νέα υπουργική απόφαση που ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το άνοιγμα των σχολείων, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου. Με την σχετική απόφαση καλύπτονται και όλοι οι εκπαιδευτικοί στην εφαρμογή των μέτρων στις περιπτώσεις νομικών η άλλων «επιθέσεων» εναντίον τους.

Τα παιδιά που δεν θα φορούν μάσκα, δεν θα μπαίνουν στην τάξη και θα παίρνουν απουσία. Θα παραμένουν σε ειδικό χώρο, με τήρηση όσο το δυνατόν επαρκούς απόστασης και των λοιπών μέτρων προστασίας, μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς/κηδεμόνες του.
Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικούς και λοιπό προσωπικό σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, καθώς και στους εξωτερικούς όταν υπάρχει συνωστισμός.

Για τους μαθητές σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης και στους μαθητές που προσέρχονται στα ΚΕΣΥ, συστήνεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό και συμβατό με τον βαθμό και το είδος της αναπηρίας/ειδικής εκπαιδευτικής ανάγκης.

Σε ό,τι αφορά στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, προβλέπεται πως θα λειτουργούν με τους ίδιους κανόνες που ισχύουν και για τα σχολεία.

Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Πέθανε η 38χρονη έγκυος που υπέστη τρεις ανακοπές
Μάτι: 104 φαναράκια για τις 104 ψυχές που χάθηκαν
Έγκυος υπέστη τρεις ανακοπές και έχασε το μωρό της
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με καταιγίδες και μπουρίνια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση πασίγνωστης μάρκας λαδιού
Η πρώτη τυφλή κούκλα Barbie

Δείτε ακόμη

Εργαστήριο γλυπτικής: Πλάθοντας το σώμα
“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Share This Post