Ανακοίνωση κρουσμάτων στις 22 Ιουλίου

Σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

“Σήμερα ανακοινώνουμε 32 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4077, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες. 1128 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2066 (50.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

10 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 2 (20.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 124 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 200 θανάτους συνολικά στη χώρα. 65 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”.

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 22/07/2020

 


Σε παγκόσμιο επίπεδο, ανησυχητικές εξάρσεις μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό αναδύονται στη νότια Ευρώπη και την περιοχή των Βαλκανίων, σύμφωνα με τον επικεφαλής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ, Μάικ Ράιαν.

«Η αμερικανική ήπειρος – Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική – συνεχίζει προφανώς να είναι το βασικότερο επίκεντρο, αλλά έχουμε πλέον επιτάχυνση (της διασποράς) της ασθένειας και στην Αφρική», δήλωσε ο Ράιαν στον ραδιοφωνικό σταθμό Newstalk στην Ιρλανδία.

«Επιπλέον, ενώ στη δυτική πλευρά της ευρωπαϊκής ηπείρου η διασπορά έχει τεθεί υπό έλεγχο, συνεχίζουμε να έχουμε ανησυχητικές εξάρσεις στη νότια Ευρώπη και στα Βαλκάνια και γι’ αυτό δεν υπάρχει ακόμη εφησυχασμός στον ευρωπαϊκό χώρο. Υπάρχει ανάγκη για συνεχόμενη επαγρύπνηση», ανέφερε

Διαβάστε ακόμη

Φανουρόπιτα: Η ιστορία, το έθιμο και η πιο εύκολη συνταγή για να φτιάξετε με τα παιδιά
Νέα συμπληρωματική πληρωμή 150 ευρώ για κάθε παιδί
Σχολεία: Η επιστροφή στο μολύβι και το χαρτί
Πώς βοηθάμε τα παιδιά να μπουν ξανά σε πρόγραμμα
Νέος καύσωνας ενδέχεται να επηρεάσει την χώρα
Πρώτη φορά στο σχολείο: 5 φράσεις που βοηθούν το παιδί

Δείτε ακόμη

Θεατρική παράσταση για παιδιά στο Αστεροσκοπείο Αθηνών
“Τα στενά παπούτσια” της Ζωρζ Σαρή επιστρέφουν στην Αττική
Η όπερα “Το αηδόνι του Αυτοκράτορα” στην Εθνική Λυρική Σκηνή
“Ρεμπέτικο για Παιδιά” στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Λυρική Σκήνη: Ο Καραγκιόζης Ριγολέττος
Full Moon Sleepover στο Πάρκο Νιάρχος
Share This Post