Αφανείς ήρωες

Ο 14χρονος Α., από το Αφγανιστάν νοσηλευόταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στην ογκολογική κλινική του νοσοκομείου ΕΛΠΙΔΑ. Η κατάσταση του παιδιού μέρα με τη μέρα επιδεινωνόταν, με τους γιατρούς να καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σώσουν.
Η μητέρα ήταν πλήρως ενήμερη και καθημερινά ανέβαινε το δικό της Γολγοθά, έχοντας χάσει ήδη άλλο ένα παιδί στην πατρίδα της, αλλά και τον σύζυγό της στη Μυτιλήνη όπου ζούσε η οικογένεια πριν τη νοσηλεία του αγοριού στην Αθήνα.
Μια μέρα, η εφημερεύουσα ιατρός μάς ενημέρωσε ότι το παιδί δυστυχώς κατέληξε και ότι θα χρειαζόταν για ακόμα μία φορά η συμβολή διερμηνέα μας για να ενημερωθεί η μητέρα…
Η μητέρα έχοντας έναν διερμηνέα που μιλούσε τη δίκη της γλώσσα ένιωσε ότι έχει δίπλα της έναν δικό της άνθρωπο και εξέφρασε την επιθυμία το παιδί της να θαφτεί δίπλα στον πατέρα του στη Μυτιλήνη. Με την βοήθειά του η μητέρα έλαβε ψυχολογική υποστήριξη και μέσα από αυτήν την οδυνηρή διαδικασία κατάφερε να εκφράσει αυτή την επιθυμία της, η οποία και πραγματοποιήθηκε. Ο διερμηνέας απασχολήθηκε όλη την ημέρα, δεν εγκατέλειψε ούτε στιγμή την μητέρα και τους γιατρούς. Δεν θέλησε να κάνει ούτε πέντε λεπτά διάλειμμα, μέχρι να ενημερωθεί πλήρως η μητέρα από το ιατρικό προσωπικό.
Εκείνες τις τόσο δύσκολες ώρες, η παρουσία του διερμηνέα υπήρξε καθοριστική, καταφέρνοντας να προσφέρει στην τραγική μητέρα έστω αυτή την πολύ μικρή αλλά σημαντική στήριξη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που διερμηνείς  καλούνται να βοηθήσουν σε παρόμοια τραγικά περιστατικά, στα νοσοκομεία της ενδοχώρας αλλά και των νησιών. Η παροχή διερμηνείας στα νοσοκομεία αποτελεί μια πάγια ανάγκη και η ΜΕΤΑδραση προσπαθεί να καλύψει αυτό το κενό με κάθε τρόπο τα τελευταία δέκα χρόνια, έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 116.000 ενέργειες διερμηνείας.
Από τον Μάρτιο του 2019, η παροχή υπηρεσιών διερμηνείας σε φορείς υγείας και νοσοκομεία στην ενδοχώρα υλοποιείται με τη στήριξη της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (DG HOME) και του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Πηγή: ΜΕΤΑδραση

Διαβάστε ακόμη

Ο ΠΑΟΚ στέλνει τον Γιάννη στις ΗΠΑ για ειδική θεραπεία
Εξωτικά καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά
Μητέρα κλείδωσε στο σπίτι τον 7χρονο γιο της και πήγε για ψώνια
ΙΕΠ: Αλλαγές στα σχολεία με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης
Πατέρας Κυριακής Γρίβα για Απόστολο Λύτρα: Ο κάθε πελάτης έχει τον δικηγόρο που του αξίζει
Καιρός: Ανησυχία για το φαινόμενο Hot-Dry-Windy

Δείτε ακόμη

Sensory Friendly προβολή | Park your Cinema Kids: Η Πεντάμορφη και το Τέρας (2017)
“Το Μαγικό κλειδί” της Ρουγγέρη, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Share This Post