
Ολοκληρώθηκε ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2020 που διοργανώθηκε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης WRO Hellas.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των παιδιών για τη ρομποτική είναι το γεγονός πως παρά την πανδημία και τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλει, συνολικά συμμετείχαν 6.000 μαθητές από 1.600 ομάδες σχολείων.
Ακόμη και μαθητές του νηπιαγωγείου, που ήταν εκτός διαγωνιστικού μέρους, συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της ρομποτικής στη χώρα μας. Στην πρώτη θέση στην κατηγορία Open Δημοτικού «Από τον Αρχιμήδη στον Da Vinci» αναδείχθηκαν οι Future Scientists 2 από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αναβύσσου, που μας έδειξαν τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να χτιστεί ένας αρχαίος ναός.
Στη δεύτερη θέση της ίδιας κατηγορίας βρέθηκε η ομάδα Music Robots Πεύκης, που αποτελείται από μαθητές Δημοτικών Σχολείων της περιοχής και οι οποίοι συνεργάστηκαν προκειμένου να δημιουργήσουν μία κατασκευή – παραλλαγή του Μηχανικού Τυμπάνου που μοιάζει με τα εξελιγμένα μουσικά κουτιά.
Τα μεγαλύτερα παιδιά, οι μαθητές των γυμνασίων, είχαν την ευκαιρία να διαγωνιστούν με κατασκευές που είχαν ως κεντρικό θέμα την Κλιματική Αλλαγή. Έτσι, στην κατηγορία Open Γυμνασίου «Κλιματική Αλλαγή», διακρίθηκαν οι Smart Recycling Minders, που αξιολόγησαν την ανακύκλωση ως εξαιρετικά σημαντική στην προσπάθεια σωτηρίας του πλανήτη.












