#ThroughOurHands: Η μεγαλύτερη και καλύτερη επιβίωση από τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας είναι στο χέρι μας

Με ορόσημο τον 20ο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας (ICCD), ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας (CCI) και η Διεθνής Κοινότητα Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP), παρουσιάζουν από κοινού την τριετή εκστρατεία «Το δέντρο της Ζωής».

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται το μήνυμα ελπίδας για την άμεση ανάγκη να αυξηθεί το ποσοστό επιβίωσης για παιδιά και εφήβους που νοσούν από καρκίνο παγκοσμίως.

Τουλάχιστον 400.000 παιδιά, από νεογνά έως 19 ετών, διαγιγνώσκονται με καρκίνο κάθε χρόνο. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι κύριος λόγος παιδικής θνησιμότητας σε πολλές χώρες. Τα εκτιμώμενα πενταετή ποσοστά επιβίωσης κυμαίνονται από 20%-80% σε κάποιες χώρες, καθώς ο καρκίνος παιδικής ηλικίας είναι μια πολύπλευρη νόσος, που η εμφάνισή της συνεχώς αυξάνεται.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας (ICCD) στις 15 Φεβρουαρίου έχουμε την ευκαιρία να αποδώσουμε φόρο τιμής σε όσους αντιμετωπίζουν την ασθένεια αυτή, σε όσους έχασαν τη μάχη αλλά και σε όσους κατάφεραν να την ξεπεράσουν. Είναι, επίσης, ώρα να θέσουμε γερές βάσεις για το μέλλον.

Η τριετής εκστρατεία «Το δέντρο της ζωής» είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο ανάπτυξης και ανανέωσης, με σκοπό να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα: Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας μπορεί να θεραπευτεί και η ευημερία όσων τον έχουν ξεπεράσει μπορεί να επιταχυνθεί εάν όλοι οι εμπλεκόμενοι συνεχίσουν να δρουν ενωμένοι και με αποφασιστικότητα.

Η τριετής εκστρατεία ευθυγραμμίζεται πλήρως με τη στρατηγική #CureAll, την πρωτοποριακή πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας. Συγκεκριμένα, το 2018 ξεκίνησε μια πολυδιάστατη προσπάθεια που θέτει τον καρκίνο παιδικής ηλικίας ως βασική προτεραιότητα της διεθνούς ατζέντας για την υγεία και ανάπτυξη των παιδιών. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός για τον Καρκίνος της Παιδικής Ηλικίας (CCI) και η Διεθνής Κοινότητα Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP), που έχουν την τιμή να είναι εταίροι του ΠΟΥ, συνεργάζονται με διάφορα ιδρύματα σε όλο τον κόσμο για να δημιουργήσουν καλύτερες προοπτικές επιβίωσης για παιδία, νέους και όσους έχουν ξεπεράσει τον καρκίνο στην παιδική ηλικία.

Ο Joao de Braganca, Πρόεδρος του CCI, ζητά μεγαλύτερη συνεργασία ιδίως σε χώρες με χαμηλά ποσοστά επιβίωσης: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μιλάμε με μια φωνή, τη φωνή των παιδιών, εφήβων και νεαρών ενηλίκων με καρκίνο, αλλά και όσων έχουν επιβιώσει. Δίνουμε φως στις ανισότητες που αφορούν την επιβίωση των ασθενών και ζητάμε να συνεργαστούμε ακόμα πιο στενά με χώρες που έχουν χαμηλά ποσοστά επιβίωσης. Μαζί με την Διεθνή Κοινότητα Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP), τον μακροχρόνιο εταίρο μας, καλούμε όλους να συνεργαστούν μαζί μας, ώστε να αναβαθμίσουμε τη φροντίδα των μικρών ασθενών και να βελτιώσουμε τα ποσοστά επιβίωσης. Ας δείξουμε στον κόσμο ότι οι στόχοι αυτοί είναι εφικτοί και βρίσκονται στα χέρια μας».

Η Kathy Pritchard-Jones, η Πρόεδρος του SIOP, υπογραμμίζει την ζωτική ανάγκη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση: «Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας είναι θεραπεύσιμος για τη συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών, όταν η διάγνωση γίνεται έγκαιρα και οι βασικές διαγνωστικές, θεραπευτικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες είναι προσιτές. Η Διεθνής Κοινότητα Παιδιατρικής Ογκολογίας (SIOP) είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με τον Παγκόσμιο Οργανισμό για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας (CCI) για να αναδείξουν τις ανάγκες των παιδιών και νέων με καρκίνο αλλά και όσων τον έχουν ξεπεράσει».

Όλα τα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας παιδιατρικού καρκίνου καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή την τριετή εκστρατεία για να εντείνουν την ευαισθητοποίηση μέσω του μηνύματος ότι είναι εφικτή η αύξηση των ποσοστών θεραπείας, η καλύτερη φροντίδα των ασθενών και η μακροχρόνια φροντίδα όσων έχουν ξεπεράσει την ασθένεια.

Πιστεύουμε ότι η συμμετοχή και υποστήριξη όλων μας είναι καίριας σημασίας για να επιταχυνθεί η αύξηση των ποσοστών επιβίωσης παιδιών και νέων, γι’ αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζί μας σε αυτήν την παγκόσμια εκστρατεία.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες στην περιοχή σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ, στο info@karkinaki.gr

Διαβάστε ακόμη

Ο ΠΑΟΚ στέλνει τον Γιάννη στις ΗΠΑ για ειδική θεραπεία
Εξωτικά καλοκαιρινό Τσιζκέικ Λάιμ, Καρύδα και Ανανά
Μητέρα κλείδωσε στο σπίτι τον 7χρονο γιο της και πήγε για ψώνια
ΙΕΠ: Αλλαγές στα σχολεία με στόχο την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης
Πατέρας Κυριακής Γρίβα για Απόστολο Λύτρα: Ο κάθε πελάτης έχει τον δικηγόρο που του αξίζει
Καιρός: Ανησυχία για το φαινόμενο Hot-Dry-Windy

Δείτε ακόμη

Sensory Friendly προβολή | Park your Cinema Kids: Η Πεντάμορφη και το Τέρας (2017)
“Το Μαγικό κλειδί” της Ρουγγέρη, σε καλοκαιρινή περιοδεία
Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Share This Post