
Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε μια 27χρονη, σήμερα, μητέρα που άφησε το νεογέννητο βρέφος της σε είσοδο πολυκατοικίας αμέσως μετά τον τοκετό.
Το νεογέννητο κοριτσάκι βρήκε ένοικος της πολυκατοικίας τυλιγμένο σε μια πετσέτα πολύ κοντά στο σπίτι που έμενε η κατηγορούμενη. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο.
Η ίδια ισχυρίστηκε σήμερα στο δικαστήριο πως την έπιασε πανικός, καθώς κρατούσε την εγκυμοσύνη κρυφή από τους γονείς της.
«Έσπασαν τα νερά στο σπίτι και γέννησα εκεί, δεν ήξερα τι να κάνω», είπε στην απολογία της ενώ απέδωσε τη συμπεριφορά της σε διαταραχή μετά τον τοκετό.
Όπως είχε αναφέρει στη Voria.gr η τότε διοικήτρια του Ιπποκράτειου νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, «το βρέφος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ σε καλή κατάσταση, εξετάστηκε από τους γιατρούς της νεογνολογικής κλινικής και στη συνέχεια μπήκε σε θερμοκοιτίδα προληπτικά». Το νεογνό όταν βρέθηκε είχε επάνω του τον ομφάλιο λώρο με τους διασώστες του ΕΚΑΒ να τοποθετούν το απαραίτητο clip.
Σήμερα το μικρό κορίτσι μένει με τη μητέρα του.
Πηγή: voria.gr












