Παραβατικότητα ανηλίκων: «Εισπράττουν» συναισθηματικά στις συμμορίες αυτό που έχουν ανάγκη από την οικογένειά τους

Για το ρόλο της οικογένειας και συγκεκριμένα για την έλλειψη της, όσον αφορά στην παραβατικότητα των ανηλίκων μίλησε στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6», η ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια Bέρα Αθανασίου.

«Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότερες οικογένειες κάνουν τη δουλειά τους πολύ σωστά γιατί δεν είναι η πλειοψηφία αυτά τα ανήλικα άτομα που βλέπουμε. Παρόλα αυτά, όμως, σε πάρα πολλά κομμάτια έχει αλλάξει κάπως ο θεσμός της οικογένειας.

«Μπαίνουν σε συμμορίες στις οποίες κάποιο κάθε μέλος έχει και μία κακή ευθύνη και έτσι αποκτάει σημασία για τα άλλα μέλη. Αυτό του δίνει αυτό που δεν παίρνει από την οικογένεια του, με έναν βέβαια πολύ αρνητικό τρόπο» τόνισε προσθέτοντας ότι τα παιδιά πλέον έχουν μεγάλη εξοικείωση της βίας.

Μιλώντας η κα Αθανασίου για το ρόλο των εκπαιδευτικών επεσήμανε ότι χρειάζονται περισσότεροι ψυχολόγοι στα σχολεία.

«Χρειάζεται εκπαίδευση των δασκάλων σε θέματα συναισθηματικής ωριμότητας απέναντι στα παιδιά. Πώς θα την καλλιεργήσουν, πώς θα μπορέσουν να δουν πράγματα τα οποία θα τα προλάβουν μέσα ακόμα και από καταγγελίες στις αρχές» σημείωσε.

Πηγή: Σαββατοκύριακο από τις Έξι | ΕΡΤ

 

Διαβάστε ακόμη

Επίδομα 150 ευρώ ανά παιδί: Πότε καταβάλλεται
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οδηγίες σε περίπτωση δαγκώματος από λαγοκέφαλο
Υπερπροστατευτικοί γονείς: Πότε η φροντίδα γίνεται εμπόδιο για το παιδί
Παιδικές Κατασκηνώσεις ΔΥΠΑ: Βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα
Δωρεάν παιδικές κινηματογραφικές προβολές
Αθήνα: Τα σχολικά προαύλια μένουν ανοιχτά το καλοκαίρι

Δείτε ακόμη

Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Share This Post