Οικογένεια απέκτησε τετράδυμα ομοζυγωτικά κοριτσάκια

omozygotika

Η Mercedes και ο Jonathan, από το Τέξας, απέκτησαν ομοζυγωτικά τετράδυμα κοριτσάκια με την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο να είναι μόλις 1 στα 15 εκατομμύρια!

Η οικογένεια της 34ης χρονης Mercedes και του 37χρονου Jonathan Sandhu είναι πραγματικά ξεχωριστή, αφού η Hannah Grace, η Lucy Marie, η Rebecca Claire και η Petra Anne, είναι ολόδιες μεταξύ τους. Το ζευγάρι έχει άλλα δύο μεγαλύτερα αγοράκια.

Τα 4 κοριτσάκια γεννήθηκαν με καισαρική τομή στις 29 εβδομάδες κύησης. Η μικρότερη ήταν η Petra, που ζύγιζε 1 κιλό και 200 γραμμάρια, ενώ η μεγαλύτερη, η Hannah γεννήθηκε με 1 κιλό και 400 γραμμάρια.

Οικογένεια «πέτυχε» το ένα στα 15 εκατομμύρια: Απέκτησαν ομοζυγωτικά τετράδυμα κοριτσάκια

Υπάρχουν περίπου 72 τεκμηριωμένες περιπτώσεις αυθόρμητων πανομοιότυπων τετραδύμων στα ιατρικά χρονικά. Η εξέταση DNA επιβεβαίωσε ότι οι αδερφές Sandhu είναι πανομοιότυπες, αλλά ο Jonathan λέει ότι η οικογένεια περιμένει μια τελική εξέταση πλακούντα για να είναι 100% σίγουροι.

Η τρίτη εγκυμοσύνη της Mercedes ήταν έκπληξη για την οικογένεια – ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη η έκβασή της: «Δεν προσπαθούσαμε με κανένα τρόπο να αποκτήσουμε άλλο παιδί, αλλά ήμασταν ενθουσιασμένοι. Μας άρεσε η ιδέα να δώσουμε στα αγόρια μας ένα άλλο αδερφάκι», λέει η Mercedes στο TODAY.com. «Όταν όμως μάθαμε ότι ήταν τέσσερις… Θεέ μου!».

Η Mercedes δεν πίστευε στα μάτια της όταν τέσσερις σάκοι εμφανίστηκαν στην οθόνη υπερήχων. Ήταν μόλις επτά εβδομάδες έγκυος, όταν είδε «τέσσερις μικρές σταγόνες» που εμφανίστηκαν στην οθόνη του υπερήχου, όπως λέει εκείνη. «Εφόσον ήταν η τρίτη μου εγκυμοσύνη, είπα στον Jonathan ότι δεν χρειαζόταν να έρθει στο ραντεβού. Λοιπόν, είμαι εκεί χωρίς αυτόν, γελάω και μετά κλαίω. Είμαι λίγο σε υστερία. Και ο γιατρός μου λέει, ‘ας φωνάξουμε τον άντρα σου’!»».

«Ρωτούσε συνέχεια, ‘Σοβαρά μιλάς;’» θυμάται η Mercedes. «Προσπαθούσα να μην σκέφτομαι πολύ τα αρνητικά γιατί αυτό δεν μου έκανε καλό», λέει η Mercedes. «Οι πιθανότητες να συλλάβουμε πανομοιότυπα τετράδυμα είναι συγκλονιστικές», λέει ο Jonathan. Ωστόσο, η Mercedes και ο Jonathan ανέπνευσαν βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης όταν η Hannah, η Lucy, η Rebecca και η Petra γεννήθηκαν την 1η Μαΐου.

«Η εγκυμοσύνη ήταν υψηλού κινδύνου και για τη Mercedes, και έκλαιγα στην αίθουσα τοκετού γιατί επιτέλους ήταν όλοι ασφαλείς. Τα καταφέραμε», λέει ο Jonathan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jonathan Sandhu (@thesandhucrew)

Διαβάστε ακόμη

Η επιστροφή της Κέιτ Μίντλετον μετά τον καρκίνο
“Καλοκαίρι στην Αθήνα” με 79 δωρεάν εκδηλώσεις
Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο 15/6
Οι γυναικολογικές λοιμώξεις του καλοκαιριού
Πόσο κοστίζει η βουτιά σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής
AI_ducation Festival: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στην Εκπαίδευση

Δείτε ακόμη

Circus Summer Camp 2024
Παιχνίδια με Νερό στο ΚΠΙΣΝ
Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Share This Post