Μ. Μάζαρης: Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι υπάλληλοι μας να λειτουργούν με εντολές

pappous

Ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης,  αναφέρεται στη γιαγιά και στον παππού και στις οδηγίες που παίρνουν από τους γονείς. Οδηγίες που αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα, οι γονείς θυμώνουν.

Ο εκπαιδευτικός υποστηρίζει πως η γιαγιά και ο παππούς κρατάνε τα εγγόνια όχι επειδή είναι υποχρεωμένοι, αλλά επειδή αγαπάνε και θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τους γονείς των εγγονιών τους. Δεν πρέπει να δέχονται εντολές ούτε να κάνουν πάντα ακριβώς ότι τους λένε. Οι γονείς οφείλουν να βρουν μια λύση με τη γιαγιά και τον παππού.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ήταν η εξής:

“Ήθελα καιρό να την κάνω αυτή την ανάρτηση, γιατί, όσο κι αν στενοχωρήσω κάποιους, ο ΠΑΠΠΟΥΣ και η ΓΙΑΓΙΑ δεν είναι υπάλληλοι μας να λειτουργούν με εντολές, ούτε πιστεύω έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από αυτούς συγκεκριμένες συμπεριφορές. Έχουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ μαζί τους ή να μην ερχόμαστε πολύ σε επαφή μαζί τους, αλλά όχι να τους επιβάλουμε τρόπους διαπαιδαγώγησης ή να θυμώνουμε μαζί τους αν δεν ακολουθούν τη γραμμή μας. Στην κυριολεξία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να μας βοηθάνε, να μεγαλώνουν ή να προσέχουν τα εγγόνια ή να συμφωνούν μαζί μας. Άλλο η καλή πρόθεση, άλλο η υποχρέωση. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι κι αυτό σημαίνει ότι δεχόμαστε από κάθε άνθρωπο το διαφορετικό που έχει να δώσει, αλλιώς δεν ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, αν θεωρούμε τοξική ή παρεμβατική ή οτιδήποτε την παρουσία του.”

☀️

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Νέα ανακοίνωση για την ανάκληση της φέτας
Είναι τοξική η πικροδάφνη στα σχολεία;
Βρέφος πέθανε μετά από αντιισταμινικό που του έδωσαν για να ηρεμήσει
Βουλιαγμένη: Τι καταγγέλλει η μητέρα για την αρπαγή του ανηλίκου
“Η Έλι και η Παρέα των Φαντασμάτων” στους κινηματογράφους
Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς 2026: Η άνοιξη ανθίζει στο Άλσος

Δείτε ακόμη

Πασχαλινές δράσεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
“Στο ένδοξο αλωνάκι. Μεσολόγγι 1826, Έξοδος” στην ΕΒΕ
Summer camps 2026
“Το σπίτι με τα παράθυρα” στο Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Μια ξεχωριστή διαδικτυακή αστρονομική εμπειρία
“Η Επανάσταση των Χρωμάτων” στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post