Μ. Μάζαρης: Ο παππούς και η γιαγιά δεν είναι υπάλληλοι μας να λειτουργούν με εντολές

pappous

Ο εκπαιδευτικός Μάριος Μάζαρης,  αναφέρεται στη γιαγιά και στον παππού και στις οδηγίες που παίρνουν από τους γονείς. Οδηγίες που αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα, οι γονείς θυμώνουν.

Ο εκπαιδευτικός υποστηρίζει πως η γιαγιά και ο παππούς κρατάνε τα εγγόνια όχι επειδή είναι υποχρεωμένοι, αλλά επειδή αγαπάνε και θέλουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους, τους γονείς των εγγονιών τους. Δεν πρέπει να δέχονται εντολές ούτε να κάνουν πάντα ακριβώς ότι τους λένε. Οι γονείς οφείλουν να βρουν μια λύση με τη γιαγιά και τον παππού.

Συγκεκριμένα η ανάρτηση που έκανε ήταν η εξής:

“Ήθελα καιρό να την κάνω αυτή την ανάρτηση, γιατί, όσο κι αν στενοχωρήσω κάποιους, ο ΠΑΠΠΟΥΣ και η ΓΙΑΓΙΑ δεν είναι υπάλληλοι μας να λειτουργούν με εντολές, ούτε πιστεύω έχουμε το δικαίωμα να απαιτούμε από αυτούς συγκεκριμένες συμπεριφορές. Έχουμε το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ μαζί τους ή να μην ερχόμαστε πολύ σε επαφή μαζί τους, αλλά όχι να τους επιβάλουμε τρόπους διαπαιδαγώγησης ή να θυμώνουμε μαζί τους αν δεν ακολουθούν τη γραμμή μας. Στην κυριολεξία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να μας βοηθάνε, να μεγαλώνουν ή να προσέχουν τα εγγόνια ή να συμφωνούν μαζί μας. Άλλο η καλή πρόθεση, άλλο η υποχρέωση. Είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι κι αυτό σημαίνει ότι δεχόμαστε από κάθε άνθρωπο το διαφορετικό που έχει να δώσει, αλλιώς δεν ερχόμαστε σε επαφή μαζί του, αν θεωρούμε τοξική ή παρεμβατική ή οτιδήποτε την παρουσία του.”

☀️

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post