Λέων: Όλα λάθος με τον θάνατο της Ίριδας

Για τις αστοχίες που υπήρξαν στην πρώτη ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της έξι μηνών Ίριδας αναφέρθηκε ο Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου.

«Είναι ένα θέμα που πρέπει να δούμε, σε δεύτερο χρόνο. Κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών, πρωτοκόλλων και κατευθυντήριων γραμμών. Δεν με ανησυχεί προσωπικά, αλλά στο σύνολο. Δεν θέλω σε καμία περίπτωση ο Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ότι πηγαίνει στις ιατροδικαστικές αρχές και δεν μπορεί να βγάλει άκρη» τόνισε ο κ. Λέων και ανέφερε ότι έγιναν «όλα λάθος με το θάνατο της Ίριδας».

«Από τη στιγμή που το ΕΚΑΒ διαπίστωσε ότι το βρέφος ήταν νεκρό, θα έπρεπε να ειδοποιηθεί η αστυνομία και να πάει ιατροδικαστής στο σπίτι, για να κάνει και αυτοψία. Έτσι θα είχε ξεκαθαριστεί και ένα σημαντικό ζήτημα που έχει να κάνει με την ώρα θανάτου» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Πρέπει να δούμε ξανά τις διαδικασίες και θα πρέπει η Πολιτεία να ενσκήψει σ’ αυτό για να μην έχουμε ξανά τέτοια ζητήματα» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

 

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα: Επαφή με την φύση και ψυχική υγεία των παιδιών
Περιστέρι: Έξι ανήλικα παιδιά ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες
Το Χαμόγελο του Παιδιού: “Μην μοιράζεσαι τις τελευταίες σκέψεις ενός παιδιού”
Η εποχή της “Tiger Mom” τελειώνει: Οι νέοι γονείς αλλάζουν
Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας
Ο Κωστής Μαραβέγιας στον Κήπο του Μεγάρου

Δείτε ακόμη

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια
Planet Physics Summer Camp 2026 στο ΟΑΚΑ
Ηχορροές: ΑΙ και διαδραστική μουσική για παιδιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Το Χωριό του Αστερίξ στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών
“Ένα Σύννεφο που Φορούσε Παντελόνια” στην Εθνική Πινακοθήκη
“Μάμα Μία!” Εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post