Ποινή κάθειρξης 8 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας σε 83χρονο ιερέα που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για ασέλγεια σε 11χρονο κορίτσι και κάθειρξη 5 ετών στην 30χρονη μητέρα που παρέδιδε το μικρό κορίτσι στον ιερέα έναντι υλικών ανταλλαγμάτων.
Ο συνταξιούχος ιερέας φαίνεται πως «εκμεταλλεύθηκε την τραγική οικονομική κατάσταση της μητέρας» όπως σημείωσε στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος, προσθέτοντας ότι «έδινε ανταλλάγματα προκειμένου η μητέρα να συναινεί και να παραδίδει την 11χρονη στον ιερέα, ο οποίος ασελγούσε στην ανήλικη».
Ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε επίσης πως διακρίνεται «μια διάθεση παιδεραστίας» στον κατηγορούμενο ιερέα για να υπογραμμίσει μάλιστα με έμφαση πως η ανήλικη «εκφράζει θυμό και αγανάκτηση απέναντι στον κατηγορούμενο», ενώ επικαλέστηκε μια πρόταση από την κατάθεση της ανήλικης, σύμφωνα με την οποία ο κατηγορούμενος «είναι παπάς και μας βοηθάει για να με πειράζει».
Ο 83χρονος ιερέας λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας θα εκτίσει την ποινή κατ’ οίκον, αφού προηγήθηκε έκτιση μέρους της ποινής (πρωτόδικα) στη Φυλακή Γρεβενών, από την οποία αποφυλακίστηκε λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Πηγή: skai,gr
Διαβάστε ακόμη
Άλσος Περιστερίου: Δωρεάν εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια
ΕΦΕΤ: Ανάκληση παρτίδας σαλάτας γνωστής εταιρείας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας την Κυριακή
Έπιασε φωτιά στην Φιλοθέη Αττικής
Δύο νέες παιδικές ταινίες κάνουν πρεμιέρα στους κινηματογράφους
Νέα εποχή για τα σχολικά κυλικεία
Δείτε ακόμη
Το Summer BOOM Village Family Festival επιστρέφει
Καλοκαιρινές δράσεις στον Εθνικό Κήπο
Νέα εργαστήρια για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ με θέμα την μεταξοτυπία
Εκπαιδευτικά εργαστήρια animation στο ΚΠΙΣΝ
Βουτιές στην Τέχνη στην Μουσική Βιβλιοθήκη
Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ: Δωρεάν δράσεις για όλη την οικογένεια