Γυναικοκτονία: Το “Χαμόγελο του Παιδιού” αναλαμβάνει προσωρινά τα ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας στη Ζάκυνθο

Στη φροντίδα του συλλόγου «Xαμόγελο του Παιδιού», μετά από παρέμβαση της αστυνομίας, βρίσκονται προσωρινά τα δύο ανήλικα παιδιά της άτυχης γυναίκας που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της στη Ζάκυνθο και ο Κώστας Γιάννόπουλος εξιστορεί στην ΕΡΤ τι πρόκειται να γίνει για τα αθώα θύματα αυτής της οικογενειακής τραγωδίας.

 «Έγινε πολύ καλή δουλειά από το νοσοκομείο Ζακύνθου. Υπήρξε μια γενικότερη φροντίδα των παιδιών, από τις πρώτες ώρες, που βέβαια δεν καλύπτει τη φρίκη την οποία περνούσαν» δήλωσε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος, τα παιδιά -με εισαγγελική εντολή- έχουν πάει στην Αλβανία για την κηδεία της μητέρας τους. «Πρέπει να αποχαιρετήσουν τη μητέρα τους. Πρέπει να πενθήσουν».

To oικογενειακό περιβάλλον έχει τον πρώτο λόγο

Σύμφωνα με τον ίδιο η Εισαγγελία Ανηλίκων θα αποφασίσει για το μέλλον των ανήλικων παιδιών, με το οικογενειακό περιβάλλον να έχει τον πρώτο λόγο.

Μιλώντας για ανάλογα περιστατικά που τα παιδιά βρέθηκαν μπροστά στον τόπο του εγκλήματος ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι ποτέ δεν ξεπέρασαν αυτό που βίωσαν.

«Αν δεν ήταν το Χαμόγελο του Παιδιού» θα ήταν στην παραβατικότητα 100%» είπε ο κ. Γιαννόπουλος αναφέροντας ότι συγκεκριμένο παιδί που βίωσε αυτό το τραύμα, χρόνια μετά, έχει ένταση και θυμό.

 

Ο κ. Γιαννόπουλος παρουσίασε και μια άλλη διάσταση σε αυτές τις περιπτώσεις όπου ο ένας γονιός δολοφονείται και ο άλλος περνάει χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Τι συμβαίνει δηλαδή όταν αποφυλακίζεται ο συζυγοκτόνος και επιχειρεί να προσεγγίσει τα παιδιά του, όπου μένουν σε κάποιο ίδρυμα ή σε συγγενείς.

«Σκεφτείτε τα διλήμματα που μπαίνουν στην ψυχή του παιδιού», τόνισε. Το ευχάριστο, μέσα σε αυτή την τραγωδία, είναι ότι χάρη στο ενδιαφέρον και τη φροντίδα ειδικών τα παιδιά που φιλοξενούνται από το «Χαμόγελο του Παιδιού» προχωράνε τη ζωή τους και σπουδάζουν.

To χρονικό της γυναικοκτονίας στη Ζάκυνθο

Μία ώρα πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (31/7), ο 51 ετών αλβανικής καταγωγής, καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος, πήγε στο σπίτι στο Τσιλιβί και άρχισε βρίζοντας και φωνάζοντας να χτυπά την πόρτα. Όταν η σύζυγός του, η οποία στο παρελθόν τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, δεν του άνοιξε, εκείνος έσπασε το τζάμι της πόρτας και μπήκε μέσα. Αμέσως άρχισε να την χτυπά άγρια στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ την μαχαίρωσε στον θώρακα και στο στήθος.

Η 40χρονη γυναίκα αιμόφυρτη κατάφερε να πάει στην διπλανή πόρτα, στην γειτόνισσα για να ζητήσει βοήθεια, όπου και εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης συνέχιζε να την χτυπά. Δυστυχώς η γυναίκα, δεν τα κατάφερε, προσθέτοντας το όνομά της στον μακρύ κατάλογο με τα θύματα γυναικοκτονιών στην Ελλάδα.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Διαβάστε ακόμη

Δήμος Κηφισιάς: Επίδομα έως 3.000€ για κάθε νέο παιδί
Η μεγάλη παρεξήγηση του Gentle Parenting
Νέα έκτακτη πληρωμή του Επιδόματος Παιδιού 2026
Ευθανασία σε παιδί δύο ετών στην Ολλανδία
Titanic: An Immersive Voyage
“Σον το Πρόβατο και το Τέρας της Φάρμας” στους κινηματογράφους

Δείτε ακόμη

Η ΠΙΝΕΛΟΠΗ από την Παιδική σκηνή του “Από Μηχανής” θεάτρου
«Ένα ταξίδι που μας φέρνει κοντά»: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ
Ποιος είναι ο Μάγος του Οζ;
«Όλιβερ Τουίστ» στο Θέατρο Κ. Βασιλάκου
“Τι ωραία θέα” στο Ιδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
What if festival
Share This Post