
Το κοινοβούλιο της Φλόριντα ψήφισε νομοσχέδιο που απαγορεύει στα παιδιά κάτω των 16 ετών να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η απόφαση προκαλεί συζητήσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα μηνύματα και οι επαφές μέσω των κοινωνικών μέσων επηρεάζουν την ψυχολογική και κοινωνική ανάπτυξη των νέων. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η προστασία των νέων από τυχόν αρνητικές επιπτώσεις των κοινωνικών μέσων είναι σημαντική, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η απαγόρευση αυτή μπορεί να περιορίσει την ελευθερία έκφρασης και την πρόσβαση στην πληροφορία για τους νέους.
Το νομοσχέδιο, περνώντας και από τη Βουλή της πολιτείας με μεγάλη πλειοψηφία ψήφων υπέρ, δείχνει μια σαφή τάση προς την επικράτηση αυτής της νομοθετικής πρωτοβουλίας.
Ωστόσο την επιφύλαξη του εκφράζει ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις. Η αντίθεσή του μπορεί να βασιστεί σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων πιθανών ανησυχιών για την προστασία των προσωπικών ελευθεριών και την αποτελεσματικότητα της προτεινόμενης ρύθμισης.
Αν τεθεί σε ισχύ, ο νόμος θα επιβάλει αυστηρότερους περιορισμούς στην πρόσβαση των ανηλίκων στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, με τις πλατφόρμες να έχουν την υποχρέωση να εμποδίζουν τη δημιουργία λογαριασμών από αυτές τις ηλικίες. Αυτό αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, καθώς θα αλλάξει τις πρακτικές που έχουν θεσπίσει οι περισσότερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όσον αφορά την ελάχιστη ηλικία για τους χρήστες τους.












