Επίδομα παιδιού: Καταβάλλεται η πρώτη δόση για το 2024

epidoma_opeka

Στις 29 Μαρτίου έχει προγραμματίσει ο ΟΠΕΚΑ να καταβάλλει την πρώτη δόση για το επίδομα παιδιού Α21.

Ειδικότερα βάσει του προγραμματισμού η πρώτη δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαρτίου, την τελευταία εργάσιμη του τρέχοντα μήνα. Η δόση αυτή αφορά τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί έως τις 11 Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία έκλεισε η πλατφόρμα για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού Α21.

Όπως αναφέρει ο ΟΠΕΚΑ στην ιστοσελίδα του, μετά τις 29 Μαρτίου η πλατφόρμα θα ανοίξει εκ νέου, προκειμένου να δεχθεί νέες αιτήσεις.

Να σημειωθεί, ότι για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν μετά την καταβολή της πρώτης δόσης, η δόση αυτή θα πληρωθεί αναδρομικά και δεν χάνεται από τους δικαιούχους.

Η είσοδος στην πλατφόρμα για την αίτηση γίνεται με τους κωδικούς του taxisnet μέσω της ΗΔΙΚΑ ή του ΟΠΕΚΑ
Οι δικαιούχοι

Το επίδομα παιδιού χορηγείται, κατόπιν αίτησης των δικαιούχων εφόσον διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελληνική Επικράτεια και τα εξαρτώμενα τέκνα τους βρίσκονται στην Ελλάδα.

Δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού Α21 είναι:

α) Έλληνες πολίτες

β) ομογενείς αλλοδαποί οι οποίοι διαθέτουν δελτίο ομογενούς

γ) πολίτες κρατών – μελών της Ε.Ε.

δ) πολίτες των χωρών που ανήκουν στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία και Λιχτενστάιν) και Ελβετοί πολίτες

ε) Αναγνωρισμένοι πρόσφυγες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, των οποίων το καθεστώς παραμονής διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1951 για το Καθεστώς Προσφύγων, όπως τροποποιήθηκε από το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης το 1967 για το Καθεστώς Προσφύγων.

στ) ανιθαγενείς των οποίων το καθεστώς παραμονής στην Ελλάδα διέπεται από τις διατάξεις της Σύμβασης του 1954 για το Καθεστώς των Ανιθαγενών.

ζ) δικαιούχοι του ανθρωπιστικού καθεστώτος

η) πολίτες άλλων κρατών

Οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι πληρωμές

Οι δόσεις καταβάλλονται ανά δίμηνο και αφορούν 2 μήνες.

  • Όπως προαναφέρθηκε η 1η δόση του επιδόματος παιδιού είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου 2024.
  • Η 2η δόση θα καταβληθεί την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024.
  • Την Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 θα δουν στους λογαριασμούς τους οι δικαιούχοι τα ποσά της 3ης δόσης.
  • Η 4η δόση καταβάλλεται τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
  • Στις 29 Νοεμβρίου 2024, ημέρα Παρασκευή, θα πληρωθεί η 5η δόση.
  • Η 6η και τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη κοντά στην περίοδο των Χριστουγέννων, μεταξύ 20 και 23 Δεκεμβρίου 2024.

Διαβάστε ακόμη

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο
Αντίστροφη μέτρηση για τις εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Α΄ Δημοτικού
Η “Χιονάτη” στους κινηματογράφους
Τουρισμός για Όλους 2025: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι
Μαμά vs Μπαμπά: Γιατί τα παιδιά ζητούν πάντα την Μαμά;
Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική

Δείτε ακόμη

“Κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο” στην Εθνική Βιβλιοθήκη
Summer Camp στο LAF LAB
Το Athens Bike Festival έρχεται
Μουσείο Ηρακλειδών: STEM & ARCH Summer Camp
Ένα Παραμύθι από το Αυτί στο Μουσείο Βορρέ
Δράσεις για όλη την οικογένεια στην Εθνική Πινακοθήκη
Share This Post