Δουλειά με παιδιά στο σπίτι

Αν έχετε μικρά παιδιά, εργάζεστε από το σπίτι και τα καταφέρνετε μία χαρά, τότε μη διαβάσετε το άρθρο. Το μόνο που έχουμε να σας πούμε είναι ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ. Για όλους τους υπόλοιπους που προσπαθούν και δεν την «παλεύουν» έχουμε κάποια tips… επιβίωσης για παιδιά και δουλειά, όλα μαζί από το σπίτι.

Φροντίστε όλες οι συσκευές να είναι φορτισμένες. Ναι, ξέρω δεν πρέπει τα παιδιά να είναι κολλημένα σε μία οθόνη. Να θυμάστε ότι αυτός ο κανόνας δεν φτιάχτηκε για την καραντίνα. Χαλαρώστε κι αφήστε τα παιδιά να περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά στις οθόνες. Φυσικά επειδή δεν θέλετε να γίνουν και zombies, βάλτε κάποια όρια και υποχρεωτικά διαλείμματα. Χαλαρώστε λίγο και μην αισθάνεστε τύψεις. Τίποτα από αυτά που ζούμε αυτή την περίοδο δεν είναι φυσιολογικό.

Στοκάρετε σνακς στο ύψος των παιδιών για να μπορούν να τα φτάνουν. Θα σταματήσετε να ακούτε «μαμά πεινάω», «μαμά που είναι τα κράκερ», «μαμά….». Τα παιδιά θα μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν.

Εγκαταλείψτε κάθε ελπίδα για τακτοποιημένο και πεντακάθαρο σπίτι. Όσο πιο γρήγορα το πάρετε απόφαση, τόσο το καλύτερο για εσάς. Είναι και μία ευκαιρία, να βάλετε τα παιδιά να κάνουν κάποιες βασικές δουλειές. Δεν θα γίνουν τέλεια αλλά είναι ένα εξαιρετικό μάθημα για να καταλάβουν ότι δουλειά και σπίτι θέλουν κόπο και προσπάθεια.

Να θυμάστε ότι δεν είστε η δασκάλα. Καταρχήν τα παιδιά θα λένε ότι δεν καταλαβαίνουν τίποτα χωρίς τη βοήθεια σας. Τις περισσότερες φορές δεν θα είναι η αλήθεια. Προτρέψετε τα να προσπαθήσουν μόνα τους, να ρωτήσουν τις απορίες στη δασκάλα τους, να διαβάσουν καλύτερα τη θεωρία, αν είναι λίγο μεγαλύτερα να βρουν μία λύση στο google…Το να βρουν μία λύση στο πρόβλημα τους είναι μάθημα ζωής.

Δείξτε τους την αγάπη σας. Είναι γεγονός ότι και τα παιδιά περνάνε δύσκολα την περίοδο της καραντίνας. Έχουν χάσει τους φίλους τους, την επαφή δια ζώσης με το δάσκαλο. Προσαρμόζονται σε κάτι μη φυσιολογικό. Προτείνετε να γράψουν ένα «ημερολόγιο» με το πως αισθάνονται κάθε μέρα, τι τους άρεσε αλλά και τι τους στεναχώρησε. Εξηγείστε πως  ζωή έχει ανατροπές και μέσα σε αυτές πρέπει να βρίσκουμε νέες ισορροπίες. Κανείς μας δεν περίμενε μία πανδημία και κανείς μας δεν ήταν προετοιμασμένος για αυτή. Κι όμως οι δυσκολίες και οι ανατροπές είναι αυτές που μας κάνουν να προχωράμε μπροστά και να ωριμάζουμε.

Μήπως κάπως έτσι δεν είναι η ζωή;

Διαβάστε ακόμη

Καλάθι των Νονών και Καλάθι του Πάσχα: Ποια προϊόντα περιλαμβάνουν
Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη
Μητέρα πέθανε καθώς αρνήθηκε τις χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της
Νίσυρος: Τουλάχιστον άλλα έξι παιδιά καταγγέλλουν τον 50χρονο για ασέλγεια
Ζάκυνθος: Στο νοσοκομείο παραμένουν τα δύο παιδιά που κακοποιήθηκαν από τη μητέρα τους
Πάτρα: 7χρονος έδειρε 8χρονο και το ανέβασε στο TikTok

Δείτε ακόμη

Βρες τα αυγά και οδήγησέ τα στο κάστρο
Η Επιστήμη των Βεγγαλικών
“Η Ωραία Κοιμωμένη” στο Μέγαρο Μουσικής
Πόσες νότες χωρούν σε ένα παραμύθι;
Διαδραστική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής
Ένα λιοντάρι πολύ διαφορετικό στη Μουσική Βιβλιοθήκη
Share This Post