
Ανοίγει το Δημοτικό Σχολείο στην Ψέριμο για τους δύο μαθητές που ολοκλήρωσαν την διετή υποχρεωτική φοίτηση στο νηπιαγωγείο του νησιού.
Στη λειτουργία μονοθέσιου Δημοτικού Σχολείου στην Ψέριμο, το οποίο θα υποδεχθεί τον Σεπτέμβριο δύο μικρούς μαθητές που ολοκλήρωσαν τη φοίτησή τους στο νηπιαγωγείο του νησιού, προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με απόφαση της υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη.
Με τη νέα δομή, τα παιδιά θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται στην Κάλυμνο, καθώς το δημοτικό θα στεγαστεί στον ίδιο χώρο με το νηπιαγωγείο που λειτουργεί στην Ψέριμο από το 2023 για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών με μικρά παιδιά.
Η υπουργός επισήμανε ότι η δημιουργία του σχολείου συνδέεται με την ανάγκη αντιμετώπισης των προκλήσεων του δημογραφικού και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίζει ότι κανένα παιδί, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα ακριτικά νησιά, δεν θα μένει χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση. Τόνισε, επίσης, ότι περιοχές όπως η Ψέριμος αποτελούν εθνικούς «φάρους» και πως με τη συμβολή εκπαιδευτικών, τη χρήση σύγχρονων εργαλείων μάθησης και τη στήριξη του Δήμου Καλυμνίων, οι μαθητές θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με τα παιδιά της υπόλοιπης χώρας.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα τοποθετηθεί δάσκαλος, είτε από τους νεοδιορισθέντες είτε με απόσπαση από την Κάλυμνο, ενώ ήδη το σχολείο διαθέτει δύο διαδραστικούς πίνακες και ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο Δήμος Καλυμνίων και η Σχολική Επιτροπή έχουν δεσμευθεί να παρέχουν ό,τι υλικοτεχνικό εξοπλισμό χρειαστεί για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Παράλληλα, στο νηπιαγωγείο θα φοιτήσουν τρία παιδιά, ενώ καθοριστική θεωρείται η παρουσία της νηπιαγωγού που παραμένει για δεύτερη χρονιά στην Ψέριμο, αναλαμβάνοντας επιπλέον ρόλο μέντορα για τον εκπαιδευτικό που θα διδάξει στο δημοτικό.












