Πρότυπα Σχολεία: Ανατροπή με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Για αύριο Πέμπτη 30 Μαϊου, αναβλήθηκε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την εισαγωγή στα Πρότυπα Γυμνάσια, Λύκεια και Eκκλησιαστικά Σχολεία.

Αν και αρχικά ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα σήμερα, Τετάρτη 29 Μαϊου, τελικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων μετακινήθηκε για αύριο Πέμπτη μεταξύ 10πμ και 12μμ.

Η βαθμολόγηση των γραπτών

Η βαθμολόγηση των γραπτών ξεκίνησε την προηγούμενη Πέμπτη, 23/5. Όλα τα διαγωνίσματα συγκεντρώθηκαν σε ένα Βαθμολογικό Κέντρο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.). Σημειώνεται ότι η διόρθωση γίνεται ηλεκτρονικά και όχι από βαθμολογητές-φυσικά πρόσωπα. Ακολούθως, θα γίνει έλεγχος από την Επιτροπή για τον εντοπισμό τυχόν λαθών.

Η ενημέρωση για τα αποτελέσματα

Οι γονείς και κηδεμόνες των υποψηφίων θα ειδοποιηθούν:

  • είτε με SMS για τη σχολική μονάδα επιτυχίας ή τη σχολική μονάδα, στην οποία θα είναι επιλαχόντες, για τη συνολική βαθμολογία τους και τη σειρά κατάταξης στο σχολείο επιλογής τους,
  • είτε από την πλατφόρμα των αιτήσεων με χρήση των κωδικών taxisnet του ατόμου, που υπέβαλε την αίτηση.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με τα αποτελέσματα και  την εγγραφή των μαθητών στη σχολική μονάδα επιτυχίας ο γονείς μπορούν να επικοινωνούν   με τις οικείες σχολικές μονάδες.

Λάθη στα θέματα εξετάσεων για τα Πρότυπα Σχολεία

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος υπήρξαν λάθη στις ερωτήσεις των εξετάσεων στα Πρότυπα σχολεία τα οποία και κατήγγειλαν οι γονείς των παιδιών, και τα οποία παραδέχεται και το υπουργείο Παιδείας.

Συγκεκριμένα, στα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας ΣΤ’ Δημοτικού, εντοπίστηκαν αστοχίες, τις οποίες παραδέχθηκε το υπουργείο Παιδείας.

Τα λάθη ήταν τα εξής:

  • στην ερώτηση 9 και οι τέσσερις επιλογές ανήκουν στην ίδια οικογένεια με τη λέξη “εισαχθεί”, οπότε δεν υπάρχει σωστή απάντηση.
  • στην ερώτηση 15 οι σωστές απαντήσεις είναι δύο, η Α και η Δ, καθώς και οι δύο έχουν αναληθές περιεχόμενο.
  • στην ερώτηση 23 καμία από τις 4 επιλογές δεν έχει το σωστό συλλαβισμό της λέξης “εκτροχίαζε”.

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες αρκετών γονέων, καθώς αποφασίστηκε να θεωρηθούν ορθές όλες οι απαντήσεις των υποψηφίων στα επίμαχα ερωτήματα. Το γεγονός αυτό, ενδεχομένως να δώσει προβάδισμα 6 μονάδων σε παιδιά, που δεν είχαν απαντήσει σωστά, έναντι άλλων υποψηφίων, οι οποίοι είχαν δώσει τις σωστές απαντήσεις.

Διαβάστε ακόμη

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα
Μεγάλη φωτιά στην Κηφισιά
Ανατροπή στην υπόθεση του νεκρού βρέφους στην Βραυρώνα
Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τον καύσωνα: Σε ποιες περιοχές θα φτάσει τους 43°C
Γονείς πήγαν ανεμιστήρες σε Λύκειο για να δώσουν τα παιδιά Πανελλήνιες
Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Δείτε ακόμη

Εθνική Πινακοθήκη: Το Μουσείο Μου
Dance Art Summer Camp στη Βούλα
Εργαστήριο γλυπτικής στο ΚΠΙΣΝ
“Το Απίθανο Κοάλα” στο Cine Άλιμος
Κέντρο Τεχνών: Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα με ελεύθερη συμμετοχή
Μουσικοί Αστερισμοί στο Αστεροσκοπείο
Share This Post