Πανελλαδικές Εξετάσεις: Γονείς καλούν σε ανοιχτή σύσκεψη για την «σφαγή» στα θέματα

Γονείς, μετά από κείμενο-καταγγελία για την «Σφαγή στις Πανελλαδικές εξετάσεις», διοργανώνουν ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 26 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο Πάρκο Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, στις 14 Ιουνίου, με πρωτοβουλία γονέων και εκπαιδευτικών, δημοσιεύτηκε ένα κείμενο στο alfavita.gr με τίτλο «Σφαγή στις πανελλαδικές εξετάσεις: λάθος ή στοχευμένη;».
Η καταγγελία συγκέντρωσε πάνω από 3.000 υπογραφές δείχνοντας ότι η κοινωνία αντιδρά στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η πρωτοβουλία γονέων και εκπαιδευτικών καλεί σε ανοιχτή σύσκεψη όσες και όσους υπέγραψαν, αλλά και όσους θέλουν να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του ζητήματος, όπως συλλόγους γονέων, μαθητές, συλλόγους εκπαιδευτικών, συλλογικότητες και σχήματα.

Το αίτημα είναι να μην ισχύσει η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ). Η “σφαγή” στις πανελλαδικές εξετάσεις, σε συνδυασμό με την ΕΒΕ, αφήνουν χιλιάδες υποψήφιους εκτός των πανεπιστημίων.  Να παλέψουμε όλοι μαζί ώστε να μην ισχύσει η ΕΒΕ, για να μπορέσουν τα παιδιά του λαού να αποκτήσουν πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα στη Φυσική ήταν τα δυσκολότερα των τελευταίων ετών, απαιτούσαν τεράστια γνώση και συνδυαστική χρήση της ύλης και πολύ περισσότερο χρόνο για να λυθούν. Χωρίς υπερβολή μάλιστα ο φυσικός και μέλος της ΟΕΦΕ, Πύρος Δαμιανός μάλιστα δήλωσε ότι «για τη Φυσική ήταν μια άτυχη μέρα για τη θεματοδοσία. Τα θέματα ήταν απίστευτα πολλά».

Δριμεία κριτική στα θέματα της Φυσικής και βέλη κατά της Επιτροπής Εξετάσεων που τα επελεξε, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της και η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ). Όπως τονίζεται μεταξύ άλλων «τα θέματα των φετινών εξετάσεων δεν πρόκειται να επηρεάσουν μόνο τους μαθητές που διαγωνίστηκαν φέτος, αλλά και τις επόμενες γενιές γιατί ορίζουν την κατεύθυνση στην διδασκαλία του μαθήματος τόσο στα σχολεία όσο και στα φροντιστήρια.»

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post