«Καμπανάκια» κινδύνου στο 12ο σχολείο της Κορίνθου για την ασφάλεια μαθητών


 • Εικόνες ντροπής στο 12ο δημοτικό σχολείο της Κορίνθου με μισογκρεμισμένους τοίχους και ταβάνια που αποτελούν απειλή για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς σε περίπτωση σεισμού.
  Κινδυνεύει η ασφάλεια εκπαιδευτικών και μαθητών στο 12ο δημοτικού σχολείου της Κορίνθου, καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων.

  Όπως προκύπτει από φωτογραφίες, που δημοσιεύτηκαν στα social media, αλλά και όπως επιβεβαιώνεται από το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου, κολώνες που στηρίζουν τη γέφυρα που χρησιμοποιούν τα παιδιά για να μεταφερθούν στον προαύλιο χώρο, είναι εντελώς φθαρμένες.

  Είναι χαρακτηριστικό και διακρίνεται στη φωτογραφία, ότι η φθορά είναι τόσο μεγάλη που έχει φανεί το σίδερο του σκελετού.

  Υπενθυμίζουμε ότι η Κόρινθος είναι μία εξόχως σεισμογενής περιοχή, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση ισχυρού σεισμού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης της εν λόγω γέφυρας με ανυπολόγιστες συνέπειες.

  Τσελέντης: Δεν φταίει πάντα ο Σεισμός

  Για παιδιά ενός κατώτερου Θεού κάνει λόγο ο Διευθυντής του Σεισμολογικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης, με ανάρτηση του στο διαδίκτυο και με αφορμή την εγκληματική αδιαφορία του κράτους και των τοπικών Αρχών, για την κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου στον Συνοικισμό. Ο γνωστός σεισμολόγος θέτει εκ νέου το πρόβλημα που έχει εδώ και καιρό επισημάνει σχετικά με την προβληματική κατάσταση των σχολικών υποδομών στη χώρα.

  Από τη πλευρά του συλλόγου γονέων έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς τη σχολική επιτροπή του Δήμου Κορίνθου χωρίς όμως να έχει δοθεί λύση εδώ και ένα μήνα.  Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

 • Γράψτε το σχόλιο σας

  Kidshub