Αθωώθηκε η νηπιαγωγός που έκλεινε 3χρονα παιδιά σε αποθήκη

paidi

Αθωώθηκε η νηπιαγωγός που έκλεινε παιδάκια ηλικίας 3 χρονών σε σκοτεινή αποθήκη, στην Αλεξανδρούπολη, “για να ηρεμήσουν”.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης, όταν έλαβε γραπτές καταγγελίες για τη συμπεριφορά της νηπιαγωγού έκανε αίτημα στο πενταμελές όργανο το οποίο συγκροτήθηκε με δύο γυναίκες δικαστές και τρεις δημοτικούς υπαλλήλους – έναν προϊστάμενο διεύθυνσης του δήμου Κομοτηνής και δύο αιρετούς υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το evros-news.gr, το Πειθαρχικό Συμβούλιο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης γνωμοδότησε να μην τεθεί σε δυνητική αργία η εργαζόμενη του 2ου δημοτικού παιδικού σταθμού Αλεξανδρούπολης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη το Πειθαρχικό Συμβούλιο απάλλαξε τη νηπιαγωγό, αφού η γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία 3-2 ήταν να μην τεθεί σε δυνητική αργία και πολύ περισσότερο να προχωρήσει η οριστική παύση, δηλαδή η απόλυση της.

Κατά τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης οι τρεις που ψήφισαν αρνητικά ήταν οι τρεις δημοτικοί υπάλληλοι που μετέχουν στο όργανο.

Στον αντίποδα, οι δυο δικαστικοί στο Πειθαρχικό, μια Αντιεισαγγελέας και μια Πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, γνωμοδότησαν θετικά για να τεθεί σε δυνητική αργία αποδεχόμενοι τους λόγους που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει σε νέο αίτημα για να κριθεί η υπόθεση στο Δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

Τι υποστήριξε η νηπιαγωγός

Στη συνεδρίαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η νηπιαγωγός συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι τιμωρούσε τα παιδιά. Κατέθεσε, μάλιστα, και υπόμνημα στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριζε ότι η τεχνική της απομόνωσης είναι η ενδεδειγμένη τεχνική και τον συγκεκριμένο χώρο τον χρησιμοποιούσαν για «αποσυμπίεση» των παιδιών.

Τα ίδια υποστήριξε και η συνάδελφός της, νηπιαγωγός, που εργαζόταν στην ίδια τάξη και κατέθεσε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ως μάρτυρας υπεράσπισης και η οποία επίσης είχε τεθεί από τον δήμαρχο σε αναστολή άσκησης των καθηκόντων της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Όλα ξεκίνησαν όταν πατέρας άκουσε το μικρό του κοριτσάκι να παίζει με την κούκλα του και να λέει τη φράση: «Θα σε κλείσω στο αποθηκάκι, θα σβήσω τα φώτα και θα τραβήξω τον σύρτη». Τότε εκείνος ξαφνιάστηκε και έκανε ερωτήσεις στο παιδί του, για να λάβει την απάντηση: «Έτσι μας κάνει η κυρία».

Διαβάστε ακόμη

Και όμως η Hello Kitty δεν είναι γάτα
Κλειστός ο Εθνικός κήπος
Μάθημα Ηθικής για όσα παιδιά δεν διδάσκονται Θρησκευτικά
Δεκατριάχρονος δέχθηκε επίθεση από 10 άτομα
Πατέρας έσωσε το 4χρονο παιδί του από πνιγμό σε πισίνα
Ζέτα Δούκα: Αγαπήστε και αποδεχτείτε το σώμα σας

Δείτε ακόμη

“Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε καλοκαιρινή περιοδεία
Γλυπτική και σώμα: μια σύνθεση
Καλοκαίρι για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Εθνική Πινακοθήκη: Από την επιφάνεια στον χώρο
Μουσείο Μαρία Κάλλας: Δωρεάν καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά
Meet Market: Δωρεάν δραστηριότητες για παιδιά
Share This Post